Пропускане към основното съдържание

В Япония нараства броят на жертвите на тежките наводнения (ВИДЕО)


Вече има над 60 жертви. Близо 5000 къщи са повредени. И за щети се съобщава в почти всяка втора префектура. Отчитайки мащаба на бедствието, властите се опасяват, че това не е краят. Стихията се измества на север и вече е засегнала Хоншу, най-големият остров в страната.

10 хиляди войници бяха изпратени в засегнатите райони. Евакуират хората, търсят изчезналите. В допълнение към наводненията, земетресение се случи в централна Япония (на няколкостотин километра от Токио), с магнитут - 4.7. Дори беше обявена заплаха от цунами, но нищо не се случи.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Забавно, какво е забавление

ЗАБАВНИ ПУБЛИКАЦИИ >>

Забавлението се дефинира от английския речник на Оксфорд като "лекомислено удоволствие, удоволствие или забавление; бурно веселие или забавление". Въпреки че е свързано с отдих и игра, забавлението може да се срещне и по време на работа, социални функции и в ежедневието. Има психологически и физиологични последици за преживяването при забавлението. Съвременните западни цивилизации дават приоритет на забавлението като външен и сексуален аспект.

Думата забавно Думата забавление се свързва със спорт, сексуална активност, забавни медии, висока веселие и забавление. Въпреки че етимологията му е несигурна, се спекулира, че може да произлиза от fonne (глупак) и fonnen (този, който заблуждава другия). Значение от 18-ти век (все още използвано в Оркни и Шетланд) е любопитно „измама, измама, измама“, което все още е запазено в израза „да се подиграваш“. Хазяйката щеше да отговори, но беше предотвратена от миротворческия сержант, явно на недоволството на Пар…

Взрив на американски десантен кораб има много ранени (ВИДЕО)

Взрив на американски десантен кораб има много ранени.

Мистериозна рисунка в нива във Франция озадачи хората (ВИДЕО)

Мистериозна рисунка в нива във Франция озадачи хората.