Пропускане към основното съдържание

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)


Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпруга, стоящи пред ренесансовия си дом в градския квартал Централен Уест Енд. Чуваха се да крещят, докато държаха пистолет с дълъг цев и полуавтоматично оръжие. Съпругата му застана до него с пистолет.


Полицията съобщи, че двойката е чула силен шум на улицата и е видяла голяма група хора да разбиват желязна порта, обозначена с надписи „Без пресичане“ и „Частна улица“.

Полицията заяви, че мъжът и жената са казали на участниците да се махат, защото са на частна улица. Но хората от тълпата са крещели нецензурни заплахи, казват от полицията. Мъжът и жената разказаха, че са видели хора, които са били въоръжени, затова и те са се въоръжили и са извикали полиция, съобщават властите.

Марк Макклоски заяви пред KMOV-TV, че мафията се втурна към дома, докато семейството вечеря и ни „накара страх от живота си“.

„Това е цялата частна собственост. Няма обществени тротоари или обществени улици. Казаха ни, че ще бъдем убити, домът ни изгорен и кучето ни убито. Всички бяхме сами пред ядосана тълпа “, каза Макклоски.

Домът им, който беше представен в местното списание "Сейнт Луис", след като се подложи на ремонт, е оценен на 1,15 милиона долара.

Телефонните номера на McCloskeys бяха заети или звъннаха без отговор в понеделник сутринта.

Видео в социалните медии показа протестиращи, които минават през портата. Не беше ясно кога се повреди.

Президентът Доналд Тръмп ретуира акаунт на ABC News от конфронтацията без коментар.

Креон е изправена пред искания за оставката си след брифинг във Фейсбук на живо в петък, където белият кмет прочете имената на желаещите да обезвредят полицията. Видеоклипът беше премахнат и Крюсън се извини същия ден, като заяви, че не възнамерява да причинява страдание.

Имената и писмата се считат за публични записи, но действията на Крюсън предизвикаха силна реакция.

„Като лидер не правите такива неща. ... Единствено правилно е да я посетим в дома ѝ ", заяви държавният представител Рашийн Олдридж, демократ от Сейнт Луис, изказвайки се в мегафон на похода.

Протестиращите в цялата страна настояват да „изтрият полицията“ след смъртта на Джордж Флойд и други чернокожи в ръцете на полицията. Флойд бе обявен за мъртъв на 25 май, след като бял полицай в Минеаполис притисна коляно върху врата на Флойд близо осем минути.

Креусън, дългогодишна елхарка, беше избрана за първа жена кмет на Сейнт Луис през 2017 г., като се ангажира да работи за намаляване на престъпността и подобряване на бедните квартали. Тя и двете й малки деца бяха в колата пред дома им през 1995 г., когато съпругът й Джеф беше убит по време на опит за кражба.

Убийствата нараснаха през последните години в Сейнт Луис, който ежегодно се нарежда сред най-жестоките градове в нацията.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Испански политик реши да вземе душ по време на онлайн конференция, но забрави да изключи камерата (ВИДЕО)

Бернардо Бустило трябваше да подаде оставка като генерален секретар на Испанската социалистическа работническа партия в Торелавега заради собствената си небрежност.

Срещата във видео чата продължила твърде по-дълго от очакваното - като започнала в 8 ч. сутринта, а в 17 ч. дори не била приключила.

Бустило, който планирал да заведе дъщеря си на клас и след това да отиде на втората си работа (работи на непълно работно време като треньор по плуване), разбрал, че с толкова натоварен график няма да успее, пише Independent . Затова решил да отиде до банята с включения лаптоп.

Но поради невнимание и бързане политикът забравил да изключи видеокамерата. На срещата са присъствали не само негови колеги, но и журналисти, така че видеото бързо се появява онлайн. То показва как Бустило спокойно си взема душ, докато колегите му слушат говорещия.

- Кажи нещо на Бърни. Кажете нещо по-бързо, моля “, казва един от колегите му. Но вече е било твърде късно.

След този инцидент политикът решава да подаде ос…

Американка показа своя дакел с тяло на далматинец (СНИМКИ)

24-годишната Виктория Хофман от американския щат Маями се сдоби с необичайно кученце на име Му. От раждането, поради проблеми с пигментацията, кучето е наполовина покрито с черни петна. Мнозина го приемат за далматинец, въпреки че това е най-често срещаният дакел.

"Изглежда, че главата му не пасва на тялото му. Много хора на улицата смятат, че той просто ходи в такъв костюм и са изненадани да открият, че това е неговият истински цвят", казва Виктория Хофман. Според нея домашният любимец е много дружелюбен, мил и има добър характер.


Момичето веднага разбира, че Му може да стане Instagram звезда. Тя създава страница за него - и не греши. Сега 12 хиляди потребители са абонирани за акаунта.

"Те често идват при нас на улицата, за да направят снимки на Му. Вярно е! Кученцето ни е малка звезда!".

В Мексико бандити убиха 24 пациенти в център за рехабилитация от наркотици

В Мексико бандити убиха 24 души в център за рехабилитация от наркотици в централния град Ирапуато, Гуанахуато.

Други трима ранени са в критично състояние, информира Ройтерс, позовавайки се на изявление на местната полиция.

Според полицията рехабилитационният център не е регистриран официално.

Генералният прокурор на Гуанахуато Карлос Замаррипа заяви, че е назначил специализиран екип, който да разследва това, което той нарича „малодушно престъпление“.

Губернаторът Диего Сину призова за съвместни усилия на федералното и щатското правителство за борба с насилието.


Атентатът е едно от най-тежките кланета в Мексико откакто Андрес Мануел Лопес Обрадор, който обеща да намали насилието, стана президент преди 19 месеца . Но през 2019 г. броят на убийствата счупи всички рекорди, а през настоящата 2020 г. броят им продължава да расте.

Щатът Гуанахуато е центърът на автомобилната индустрия в Мексико и се превърна в един от основните места за престъпно насилие в страната в резултат на войната межд…