Пропускане към основното съдържание

В Етиопия самолет не можа да кацне заради облак скакалци (ВИДЕО+СНИМКИ)


В резултат на това пилотите решиха да променят маршрута и след 30 минути кацнаха в столицата Адис Абеба в Етиопия. Boeing 737 на Ethiopian Airlines отмени кацане на летище в Дайре Дауа в източна Етиопия, след като попадна в гигантски облак скакалци. Това съобщи кенийският вестник The Standard.


Според нея самолетът е извършил полет от Джибути два пъти, за да кацне, но не е в състояние да го изпълни поради лоша видимост. В резултат на това пилотите решиха да променят маршрута и след 30 минути кацнаха в столицата на Адис Абеба в Етиопия.


Социалните мрежи вече публикуваха снимки на самолета, чийто някога снежнобял нос беше покрит с кафяви петна от многобройните следи от мъртви крилати насекоми. Същите петна по двигателите и крилата. А през предното стъкло на пилотската кабина почти не виждате нищо поради дебелия слой скакалци, които се разбиха по време на удари.


Снимки: Facebook

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

На Марс забелязаха уникално зелено сияние (СНИМКИ)

Атмосферно явление, подобно на Аврората на Земята, е регистрирано за първи път на други планети. Астрономите на Европейската космическа агенция записаха зелено сияние в атмосферата на Марс. Това беше съобщено на официалния уебсайт на ЕКА.


Експертите отбелязват, че сиянието е било подобно на Аврорите на Земята. Освен това марсианският блясък е много по-интензивен.


Атмосферното явлението е било заснето от космическия апарат ExoMars Trace Gas Orbiter. Най-интензивната полярност се наблюдава на височина от 80 километра над повърхността на Марс.


Учените отбелязват, че сиянието се появява, когато е изложено на слънчева светлина върху молекулите на въглеродния диоксид в атмосферата, освобождавайки кислородни молекули.


В същото време астрономите подчертават, че това е първото сияние, регистрирано на други планети.

Анкета разкрива тайната на щастливия семеен живот

Семейният живот е най-щастлив, когато единият от съпрузите пътува по работа пет дена в месеца, съобщиха в. "Дейли стар" и в. "Сън".

Цели 80 процента от пътуващите в командировки обясняват семейното си щастие с редовните кратки раздели. 74 процента от тях пък са уверени, че тя сгорещява и нещата в спалнята.

Свободното време далече от дома дава възможност човек да пийне спокойно или да се отпусне във ваната - нещо, което рядко се случва в къщи. Денят пък започва обикновено приятно с богата закуска.


Почти една пета от работещите родители са казали в анкетата на сайта за хотелски резервации Тревълодж, че се наслаждават на спокойствието, тишината и възможността да си починат от децата. От тези, които редовно пътуват по работа, 21 процента мислят, че и половинката им се радва да е сама у дома.

Повече от пет дена раздяла месечно или по-малко обаче нямат същия ефект.

От пътуващите в командировка 40 процента определят връзката си като много щастлива, при 30 процента от прека…

Класация на в. „Дейли мирър“ определи Вин Дизел за най-симпатичен плешивец (ВИДЕО)

Класация на в. „Дейли мирър“ определи Вин Дизел за най-симпатичен плешивец.На второ място с малко изостана Дуейн „Скалата“ Джонсън. Принц Уилям е в дъното на класацията.