Пропускане към основното съдържание

В Етиопия самолет не можа да кацне заради облак скакалци (ВИДЕО+СНИМКИ)


В резултат на това пилотите решиха да променят маршрута и след 30 минути кацнаха в столицата Адис Абеба в Етиопия. Boeing 737 на Ethiopian Airlines отмени кацане на летище в Дайре Дауа в източна Етиопия, след като попадна в гигантски облак скакалци. Това съобщи кенийският вестник The Standard.


Според нея самолетът е извършил полет от Джибути два пъти, за да кацне, но не е в състояние да го изпълни поради лоша видимост. В резултат на това пилотите решиха да променят маршрута и след 30 минути кацнаха в столицата на Адис Абеба в Етиопия.


Социалните мрежи вече публикуваха снимки на самолета, чийто някога снежнобял нос беше покрит с кафяви петна от многобройните следи от мъртви крилати насекоми. Същите петна по двигателите и крилата. А през предното стъкло на пилотската кабина почти не виждате нищо поради дебелия слой скакалци, които се разбиха по време на удари.


Снимки: Facebook

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Испански политик реши да вземе душ по време на онлайн конференция, но забрави да изключи камерата (ВИДЕО)

Бернардо Бустило трябваше да подаде оставка като генерален секретар на Испанската социалистическа работническа партия в Торелавега заради собствената си небрежност.

Срещата във видео чата продължила твърде по-дълго от очакваното - като започнала в 8 ч. сутринта, а в 17 ч. дори не била приключила.

Бустило, който планирал да заведе дъщеря си на клас и след това да отиде на втората си работа (работи на непълно работно време като треньор по плуване), разбрал, че с толкова натоварен график няма да успее, пише Independent . Затова решил да отиде до банята с включения лаптоп.

Но поради невнимание и бързане политикът забравил да изключи видеокамерата. На срещата са присъствали не само негови колеги, но и журналисти, така че видеото бързо се появява онлайн. То показва как Бустило спокойно си взема душ, докато колегите му слушат говорещия.

- Кажи нещо на Бърни. Кажете нещо по-бързо, моля “, казва един от колегите му. Но вече е било твърде късно.

След този инцидент политикът решава да подаде ос…

Кметът на Сеул е изчезнал, тече акция по издирването му

Кметът на Сеул е изчезнал, тече акция по издирването му

Цвети Пиронкова разпуска на плажа на прекрасния Несебър (СНИМКИ)

Цвети Пиронкова разпуска на плажа на прекрасния Несебър