Пропускане към основното съдържание

Извънредно положение в Сърбия заради наводнения в седем общини


Поради обилните дъждове в западната част на Сърбия, нивото на водата в реките рязко се повиши, беше обявено извънредно положение в седем общини.

Това съобщават от "Европейская правда" цитирайки портала B92 .

Горан Николич, началник на противопожарните и спасителни части, заяви, че поради преливане на реките и наводненията най-критичната ситуация е била в Любов и Гуче, тъй като в ранните сутрешни часове е валяло силно.

Според него в Лозница, Крупан и Осечин, където най-критичната ситуация е била снощи, водата започва да утихва.

Обявено е извънредно положение в седем общини, в които се проведе евакуацията на населението.

Заради лошото времето, бяха наводнени редица пътища и стотици къщи.

Няма съобщения за жертви.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Проф. Анри Кулев представя книга и изложба в Поморие

В Градска художествена галерия „Дечко Стоев” в Поморие ще бъде представена изложба с рисунки на проф. Анри Кулев и книгата му „Ориент SexPress” от 18.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на община Поморие.

Проф. Анри Кулев е български режисьор, художник и продуцент на игрални и анимационни филми. Преподавател по анимационна режисура в Нов български университет, член на жури на много международни фестивали, както и директор на Световния анимационен фестивал във Варна. Има самостоятелни изложби в Москва, Берлин, Хирошима, Краков и други. Режисира повече от 70 анимационни, документални и игрални филми.

Издаването на “Ориент SEXpress” съвпада със 70-годишнината на Анри Кулев. Сборникът събира около 300 рисунки на автора с еротична тематика и е издаден от Университетското издателство на Нов български университет. Според Кулев еротиката често прелива в натурализъм. Ето защо той обяснява, че за такъв тип художествена работа е нужен интелект и много добри графични умения, а това, което прави…

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Китайците спират да консумират кучета и котки (ВИДЕО, СНИМКИ)

Китайците спират да консумират кучета и котки