Пропускане към основното съдържание

Извънредно положение в Сърбия заради наводнения в седем общини


Поради обилните дъждове в западната част на Сърбия, нивото на водата в реките рязко се повиши, беше обявено извънредно положение в седем общини.

Това съобщават от "Европейская правда" цитирайки портала B92 .

Горан Николич, началник на противопожарните и спасителни части, заяви, че поради преливане на реките и наводненията най-критичната ситуация е била в Любов и Гуче, тъй като в ранните сутрешни часове е валяло силно.

Според него в Лозница, Крупан и Осечин, където най-критичната ситуация е била снощи, водата започва да утихва.

Обявено е извънредно положение в седем общини, в които се проведе евакуацията на населението.

Заради лошото времето, бяха наводнени редица пътища и стотици къщи.

Няма съобщения за жертви.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Взрив на американски десантен кораб има много ранени (ВИДЕО)

Взрив на американски десантен кораб има много ранени.

Мистериозна рисунка в нива във Франция озадачи хората (ВИДЕО)

Мистериозна рисунка в нива във Франция озадачи хората.

Забавно, какво е забавление

ЗАБАВНИ ПУБЛИКАЦИИ >>

Забавлението се дефинира от английския речник на Оксфорд като "лекомислено удоволствие, удоволствие или забавление; бурно веселие или забавление". Въпреки че е свързано с отдих и игра, забавлението може да се срещне и по време на работа, социални функции и в ежедневието. Има психологически и физиологични последици за преживяването при забавлението. Съвременните западни цивилизации дават приоритет на забавлението като външен и сексуален аспект.

Думата забавно Думата забавление се свързва със спорт, сексуална активност, забавни медии, висока веселие и забавление. Въпреки че етимологията му е несигурна, се спекулира, че може да произлиза от fonne (глупак) и fonnen (този, който заблуждава другия). Значение от 18-ти век (все още използвано в Оркни и Шетланд) е любопитно „измама, измама, измама“, което все още е запазено в израза „да се подиграваш“. Хазяйката щеше да отговори, но беше предотвратена от миротворческия сержант, явно на недоволството на Пар…