Пропускане към основното съдържание

Лайфстайл новини


лайфстайл

Лайфстайл са интересите, мненията, поведението и поведенческите ориентации на индивид, група или култура. Терминът е въведен от австрийския психолог Алфред Адлер със значението на "основен характер на човека, както е установен в ранна детска възраст". Лайфстайлът е комбинация от определящи нематериални или осезаеми фактори. Осезаемите фактори са свързани конкретно с демографските променливи, т.е. демографски профил на индивида, докато нематериалните фактори се отнасят до психологическите аспекти на индивида, като лични ценности, предпочитания и перспективи.

Лайфстайлът като индивидуална идентичност

Изразът лайфстайл новини обикновено отразява нагласите, начина на живот, ценностите или мирогледа на индивида . Следователно начинът на живот е любопитно средство за изграждане на чувство за себе си и за създаване на културни символи, които са в съзвучие с личната идентичност. Не всички аспекти на начина на живот са доброволни. Околните социални и технически системи могат да ограничат избора на лайфстайл, който е на разположение на индивида, и символите, които той / той е в състояние да проектира на другите и себе си.


Границите между личната идентичност и ежедневните постъпки, които сигнализират за определени лайфстайл новини, се размиват в съвременното общество. „Зелен начин на живот “ означава водене на убеждения и ангажиране с дейности, които, консумират по-малко ресурси и произвеждат по-малко вредни отпадъци и извличат чувство за себе си от задържане на тези убеждения и участие в тези дейности. Някои коментатори твърдят, че в съвременността крайъгълен камък на изграждането на начина на живот е поведението на потреблението, което предлага възможност за създаване и допълнителна индивидуализация на себе си с различни продукти или услуги, които сигнализират за различни начини на живот.

Лайфстайлът като индивидуална идентичност

Лайфстайл и социално положение

По-ранните изследвания върху лайфстайл новини или начина на живот се фокусират върху анализа на социалната структура и на относителните позиции на индивидите вътре в нея. Концепцията за „емулация“, отваря тази перспектива, като твърди, че хората възприемат специфични „схеми на живот“, и по-специално специфични модели на „забележимо потребление“, в зависимост от желанието за забавно разграничаване от социалните слоеве, които определят като по-низши и желание за подражание на тези, определени като превъзходни.

Лайфстайлът като стилове на мислене

Подходът, който интерпретира лайфстайлът, като основно стилове на мислене, има своите корени в почвата на психологическия анализ. Първоначално, започвайки от Алфред Адлер, начинът на живот се разбираше като стил на личността, в смисъл, че рамката на ръководните ценности и принципи, които хората развиват през първите години от живота, завършва с определяне на система на преценка, която информира действията им през целия си кино живот който живее. По-късно анализът на начина на живот се развива като ценностни профили, достигайки до хипотезата, че е възможно да се идентифицират различни модели на скали на ценности, организирани йерархично, на които съответстват различни сектори на населението.

Лайфстайлът като стилове на мислене

Лайфстайл като стилове на действие

Анализът на лайфстайл, като профили на действие се характеризира с факта, че той вече не разглежда нивото на действие като проста производна на начина на живот или поне като техен обезпечителен компонент, а по-скоро като съставен елемент. В началото тази гледна точка се фокусира главно върху поведението на потребителите, виждайки продуктите музиката, придобити като предмети, изразяващи в материален план представата за индивидите и как те разглеждат позицията си в обществото. Впоследствие перспективата се разшири, за да се съсредоточи по-общо върху нивото на ежедневието, като се съсредоточи относно използването на времето, особено опитите да се проучи взаимодействието между активното измерение на избора и измерението на рутината и структурата, които характеризират това ниво на действие. И накрая, някои автори, предложиха подход към лайфстайл, при който не всекидневните действия са в основата на анализа, а тези, които актьорите, които ги приемат, считат за особено смислени и отличителни.

Здраве и лайфстайл

Здравословният или нездравословен лайфстайл най-вероятно ще се предава през поколенията. Според проучване, когато дете на възраст 0-3 години има майка, която практикува здравословен лайфстайл, това дете ще има 27% по-голяма вероятност да стане здравословно и да възприема същия начин на живот. Родителите с високи доходи са по-склонни да ядат повече плодове и зеленчуци, да имат време да спортуват и да осигурят най-доброто състояние на здравето на децата си. От друга страна, родителите с ниски доходи са по-склонни да участват в нездравословни дейности като пушене, за да им помогнат да освободят стрес и депресия, свързани с бедността. Родителите са първият учител за всяко дете. Всичко, което правят родителите, много вероятно ще бъде прехвърлено на децата им чрез процеса на обучение.


Лайфстайл и медийната култура

Терминът лайфстайл новини е въведен през 50-те години като производно на стила на изкуството:
„Жизнените стилове“, рециклирането на стила в изкуството на културната индустрия, представляват трансформация на естетическа категория, която някога притежаваше момент на негативност, в качество на потреблението на стоки.

Има "културна индустрия", в която участват средствата за масова информация , но терминът "масова култура" е неподходящ:
В нашите проекти ние говорихме за „масовата култура“ в телевизията. Заменихме този израз с „индустрията на културата“, за да изключим от самото начало интерпретацията, приемлива за неговите защитници: че става въпрос за нещо като култура, възникваща спонтанно от самите маси, съвременната форма на популярното изкуство.

Лайфстайл и медийната култура

В медийната култура на напредналия капитализъм обикновено създава нов "лайфстайл", за да карам на потреблението на нови стоки:
Разнообразието е по-ефективно присъстващо в средствата за масова информация от преди, но това не е очевидна или недвусмислена печалба. До края на 50-те години хомогенизацията на съзнанието стана контрапродуктивна за целите на разширяването на капитала; трябваше да се създадат нови потребности от нови стоки и това налагаше въвеждането на минималния негатив, който преди това беше елиминиран. Култът към новото, който е бил прерогатив на изкуството през цялата модернистична епоха в периода на следвоенното обединение и стабилизация, се върна към разширяване на капитала, от което произхожда първоначално. Но този негатив не е нито шокиращ, нито еманципиращ, тъй като не предвещава трансформация на основните структури на ежедневието.

Алтернативен лайфстайл

Алтернативия лайфстайл е начин на живот, разнообразен по отношение на масовите такива, или по принцип се възприема като намиращи се извън културно норма . Лайфстайлът е термин за медийна култура, изведен от концепцията за стил в изкуството . Обикновено, но не винаги, това означава афинитет или идентификация в рамките на някаква съвпадаща субкултура (напр. Хипи , готи и пънкари ). Някои хора с алтернативен начин на живот смесват елементи от различни субкултури ( музиканти от гръндж често са били повлияни от смес от пънка, хипи , емо и хеви метъл субкултури).

Алтернативен лайфстайл

Тенденция към алтернативен лайфстайл

Не се наблюдава всички начини на малцинство да бъдат „алтернативни“, така че терминът има тенденция да се прилага за по-нови форми на лайфстайл новини, често базирани на разширени свободи (особено в сферата на социалните стилове), или решение да се замени с друг подход или да не следва обичайния очакван път в повечето общества.

Алтернативният лайфстайл и субкултурата се зараждат през 20-те години на миналия век с движението на „клапи“, когато жените подстригват косите и правят полите си къси (като символ на свобода от потисничество и стария начин на живот). Девойките са първата голяма група жени, които практикуват предбрачен секс, танци, ругатни и шофиране в съвременна Америка без това да е скандално.


Лайфстайл, любопитно и забавно: https://www.7bul.com/

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Испански политик реши да вземе душ по време на онлайн конференция, но забрави да изключи камерата (ВИДЕО)

Бернардо Бустило трябваше да подаде оставка като генерален секретар на Испанската социалистическа работническа партия в Торелавега заради собствената си небрежност.

Срещата във видео чата продължила твърде по-дълго от очакваното - като започнала в 8 ч. сутринта, а в 17 ч. дори не била приключила.

Бустило, който планирал да заведе дъщеря си на клас и след това да отиде на втората си работа (работи на непълно работно време като треньор по плуване), разбрал, че с толкова натоварен график няма да успее, пише Independent . Затова решил да отиде до банята с включения лаптоп.

Но поради невнимание и бързане политикът забравил да изключи видеокамерата. На срещата са присъствали не само негови колеги, но и журналисти, така че видеото бързо се появява онлайн. То показва как Бустило спокойно си взема душ, докато колегите му слушат говорещия.

- Кажи нещо на Бърни. Кажете нещо по-бързо, моля “, казва един от колегите му. Но вече е било твърде късно.

След този инцидент политикът решава да подаде ос…

Американка показа своя дакел с тяло на далматинец (СНИМКИ)

24-годишната Виктория Хофман от американския щат Маями се сдоби с необичайно кученце на име Му. От раждането, поради проблеми с пигментацията, кучето е наполовина покрито с черни петна. Мнозина го приемат за далматинец, въпреки че това е най-често срещаният дакел.

"Изглежда, че главата му не пасва на тялото му. Много хора на улицата смятат, че той просто ходи в такъв костюм и са изненадани да открият, че това е неговият истински цвят", казва Виктория Хофман. Според нея домашният любимец е много дружелюбен, мил и има добър характер.


Момичето веднага разбира, че Му може да стане Instagram звезда. Тя създава страница за него - и не греши. Сега 12 хиляди потребители са абонирани за акаунта.

"Те често идват при нас на улицата, за да направят снимки на Му. Вярно е! Кученцето ни е малка звезда!".

В Мексико бандити убиха 24 пациенти в център за рехабилитация от наркотици

В Мексико бандити убиха 24 души в център за рехабилитация от наркотици в централния град Ирапуато, Гуанахуато.

Други трима ранени са в критично състояние, информира Ройтерс, позовавайки се на изявление на местната полиция.

Според полицията рехабилитационният център не е регистриран официално.

Генералният прокурор на Гуанахуато Карлос Замаррипа заяви, че е назначил специализиран екип, който да разследва това, което той нарича „малодушно престъпление“.

Губернаторът Диего Сину призова за съвместни усилия на федералното и щатското правителство за борба с насилието.


Атентатът е едно от най-тежките кланета в Мексико откакто Андрес Мануел Лопес Обрадор, който обеща да намали насилието, стана президент преди 19 месеца . Но през 2019 г. броят на убийствата счупи всички рекорди, а през настоящата 2020 г. броят им продължава да расте.

Щатът Гуанахуато е центърът на автомобилната индустрия в Мексико и се превърна в един от основните места за престъпно насилие в страната в резултат на войната межд…