Пропускане към основното съдържание

ГЕРОИТЕ НА ДЕНЯ: Медицинска сестра показа белезите причинени от предпазните маски (СНИМКИ)

ГЕРОИТЕ НА ДЕНЯ: Медицинска сестра показа белезите причинени от предпазните маски (СНИМКИ)
Снимки: Instagram

Алесия Бонари – медицинска сестра в Милано показа белезите, които медицинските маски причиняват на борещите се с коронавируса. Общият брой на случаите на коронавирусна инфекция в Италия се е увеличил с почти 3 500 за денонощие - сега има 21 100 болни, като в тази цифра са включени и тези, които са се възстановили, пише Нова.

Как се променя ежедневието на Алесия? Няколко дни разлика – 18 часови дежурства, спане в болницата. Раните й са от маските и предпазните облекла. Момичето моли за дисциплина, отговорност и социална ангажираност.


„Психически съм уморена, защото предпазните ни средства са лоши“, споделя в своя пост Алесия и разказва, че защитният костюм не само я кара да се изпотява непрекъснато, но и след като го облече, не може с часове нито да пие вода, нито да отиде до тоалетна. Освен това не липсва и страха, че маската й няма да бъде достатъчно изолираща, че може по невнимание да докосне лицето си с мръсни ръкавици или че очилата й няма да защитят напълно очите й.


"Това, което моля всички, които четат поста е не да се притесняват от това какви усилия полагаме ние, а да бъдат самоотвержени, да си останат у дома и да защитят онези, които са най-податливи“, пише тя в пост в Instagram.

КОРОНАВИРУС НОВИНИ >>

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

На Марс забелязаха уникално зелено сияние (СНИМКИ)

Атмосферно явление, подобно на Аврората на Земята, е регистрирано за първи път на други планети. Астрономите на Европейската космическа агенция записаха зелено сияние в атмосферата на Марс. Това беше съобщено на официалния уебсайт на ЕКА.


Експертите отбелязват, че сиянието е било подобно на Аврорите на Земята. Освен това марсианският блясък е много по-интензивен.


Атмосферното явлението е било заснето от космическия апарат ExoMars Trace Gas Orbiter. Най-интензивната полярност се наблюдава на височина от 80 километра над повърхността на Марс.


Учените отбелязват, че сиянието се появява, когато е изложено на слънчева светлина върху молекулите на въглеродния диоксид в атмосферата, освобождавайки кислородни молекули.


В същото време астрономите подчертават, че това е първото сияние, регистрирано на други планети.

Турският президент Ердоган лично чете Корана в "Света София" (ВИДЕО)

Турският президент Ердоган лично чете Корана в "Света София".

Анкета разкрива тайната на щастливия семеен живот

Семейният живот е най-щастлив, когато единият от съпрузите пътува по работа пет дена в месеца, съобщиха в. "Дейли стар" и в. "Сън".

Цели 80 процента от пътуващите в командировки обясняват семейното си щастие с редовните кратки раздели. 74 процента от тях пък са уверени, че тя сгорещява и нещата в спалнята.

Свободното време далече от дома дава възможност човек да пийне спокойно или да се отпусне във ваната - нещо, което рядко се случва в къщи. Денят пък започва обикновено приятно с богата закуска.


Почти една пета от работещите родители са казали в анкетата на сайта за хотелски резервации Тревълодж, че се наслаждават на спокойствието, тишината и възможността да си починат от децата. От тези, които редовно пътуват по работа, 21 процента мислят, че и половинката им се радва да е сама у дома.

Повече от пет дена раздяла месечно или по-малко обаче нямат същия ефект.

От пътуващите в командировка 40 процента определят връзката си като много щастлива, при 30 процента от прека…