Пропускане към основното съдържание

ГЕРОИТЕ НА ДЕНЯ: Медицинска сестра показа белезите причинени от предпазните маски (СНИМКИ)

ГЕРОИТЕ НА ДЕНЯ: Медицинска сестра показа белезите причинени от предпазните маски (СНИМКИ)
Снимки: Instagram

Алесия Бонари – медицинска сестра в Милано показа белезите, които медицинските маски причиняват на борещите се с коронавируса. Общият брой на случаите на коронавирусна инфекция в Италия се е увеличил с почти 3 500 за денонощие - сега има 21 100 болни, като в тази цифра са включени и тези, които са се възстановили, пише Нова.

Как се променя ежедневието на Алесия? Няколко дни разлика – 18 часови дежурства, спане в болницата. Раните й са от маските и предпазните облекла. Момичето моли за дисциплина, отговорност и социална ангажираност.


„Психически съм уморена, защото предпазните ни средства са лоши“, споделя в своя пост Алесия и разказва, че защитният костюм не само я кара да се изпотява непрекъснато, но и след като го облече, не може с часове нито да пие вода, нито да отиде до тоалетна. Освен това не липсва и страха, че маската й няма да бъде достатъчно изолираща, че може по невнимание да докосне лицето си с мръсни ръкавици или че очилата й няма да защитят напълно очите й.


"Това, което моля всички, които четат поста е не да се притесняват от това какви усилия полагаме ние, а да бъдат самоотвержени, да си останат у дома и да защитят онези, които са най-податливи“, пише тя в пост в Instagram.

КОРОНАВИРУС НОВИНИ >>

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Испански политик реши да вземе душ по време на онлайн конференция, но забрави да изключи камерата (ВИДЕО)

Бернардо Бустило трябваше да подаде оставка като генерален секретар на Испанската социалистическа работническа партия в Торелавега заради собствената си небрежност.

Срещата във видео чата продължила твърде по-дълго от очакваното - като започнала в 8 ч. сутринта, а в 17 ч. дори не била приключила.

Бустило, който планирал да заведе дъщеря си на клас и след това да отиде на втората си работа (работи на непълно работно време като треньор по плуване), разбрал, че с толкова натоварен график няма да успее, пише Independent . Затова решил да отиде до банята с включения лаптоп.

Но поради невнимание и бързане политикът забравил да изключи видеокамерата. На срещата са присъствали не само негови колеги, но и журналисти, така че видеото бързо се появява онлайн. То показва как Бустило спокойно си взема душ, докато колегите му слушат говорещия.

- Кажи нещо на Бърни. Кажете нещо по-бързо, моля “, казва един от колегите му. Но вече е било твърде късно.

След този инцидент политикът решава да подаде ос…

Кметът на Сеул е изчезнал, тече акция по издирването му

Кметът на Сеул е изчезнал, тече акция по издирването му

Цвети Пиронкова разпуска на плажа на прекрасния Несебър (СНИМКИ)

Цвети Пиронкова разпуска на плажа на прекрасния Несебър