Пропускане към основното съдържание

Англичани са свалени от самолет на летище София заподозряха ги, че са заразени с коронавирус (ВИДЕО)

Англичани са свалени от самолет на летище София заподозряха ги, че са заразени с коронавирус (ВИДЕО)

Шестима британци са били свалени от самолет след скандал с българи, които са настояли те да не пътуват заради съмнения, че са част от групата туристи от Банско и може да са заразени с коронавирус. Няма потвърждение, че те наистина са от чужденците, които след налагането на пълната карантина в града бяха извозени с автобус до хотел в София, който беше поставен под полицейска охрана. Със сигурност обаче двама техни сънародници - момче и чичо му, бяха диагностицирани с COVID-19.

В крайна сметка полетът по линията София-Лондон е излетял от софийското летище "Враждебна" в 20 часа в сряда без англичаните, съобщи ОFFNews.


На видеозапис, направен преди излитането, се вижда спор между екипажа и част от пътниците. На друг запис, заснет минути по-рано, пък се вижда как чакащи на Терминал 1 пътници вдигат скандал на служители на летището, защото са допуснали смесване на две опашки от чакащи. Според сънародниците ни група британци, дошли от Банско, са чакали своя чартър, но той не дошъл. След като представител на компанията наземен оператор "Голдеър хендлинг" идва на място и потушава разпрата обаче, се оказва, че шестима от англичаните са качени на борда.


Тъй като самолетът е полупразен, един от тях предлага на българите да се разделят - англичаните да седнат отпред, българите отзад, а помежду им да останат 8 свободни реда. Българските пътници обаче не се съгласяват с предложението и настояват капитана да вземе решение. Заради един болен беше поставен под карантина цял град. Разбирам, че искате да се приберете у дома, но тук сме 150 души и всички имаме семейства, казва един от българите.

От Летище София заявиха пред bTV, че решението британците да бъдат свалени, е взето от авиокомпания Wizz Air и наземния оператор, с който те работят. Последната дума имал и капитанът на самолета.

Шестимата англичани са излетели за Лондон тази сутрин.

КОРОНАВИРУС НОВИНИ >>
Борбата с коронавируса е отговорност на всички, обединени ще го победим!

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…