Пропускане към основното съдържание

Котка тества концентрацията на монах по време на 5-часовите молитви в Тайланд (ВИДЕО)

Котка тества концентрацията на монах по време на 5-часовите молитви в Тайланд (ВИДЕО)

Котка се превърна в звезда в социалните мрежи с опитите си да привлече вниманието на монах по време на 5-часовите молитви при посрещането на Нова година в тайландския будистки храм Ват Удомрангси, край Банкок, съобщи Ройтерс.

Настойчивите опити на котето да се сгуши в скута на молещ се монах, който пък внимателно се опитва да го отклони, без да прекъсва молитвата си, бяха заснети и разпространени във Фейсбук страницата на храма. Над 300 000 души са гледали видеото на страницата и след това записът бе излъчен и по тайландската телевизия, предава БТА.


Авторката на видеозаписа споделя, че котката скочила на подиума петнадесетина минути преди полунощ и не слязла оттам, докато не започнало отброяването на секундите до настъпването на новата година. Тя бързо се насочила към скута на 25-годишния монах, катерела се по рамото му, сядала върху книгата с молитвите му, докато той след безплодните си деликатни опити да я пропъди не се предал и започнал да я гали.

Уважението към всички живи същества е в основата на будизма, който се практикува от 95 на сто от населението на Тайланд. Отглеждането на бездомни котки е традиция в будистките храмове в страната. В храма Ват Удомрангси живеят повече от 10 котки.


Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…