Пропускане към основното съдържание

Арестуваха „Валиумния изнасилвач” след брутално изнасилване (ВИДЕО)

Арестуваха „Валиумния изнасилвач” след брутално изнасилване

Холандец с криминално досие и присъди за изнасилване е задържан за престъпление срещу жена в София, съобщава Нова тв. Жертвата е била брутално изнасилена и изхвърлена на улицата навръх Коледа.

Йохан Фредерик Стелингверф е пуснат под домашен арест след задържането, въпреки множеството му провинения в други държави. В момента е със забрана да напуска България.

Според разпитите на 32-годишната пострадала, двамата се запознават в бар. Тя е била придружена от приятели, но решава да остане сама с непознатия. Той я кани на вечеря в дома си. Там й прави напитка, от която момичето се чувствало замаяно. Казва й, че ще добави билка и затова питието е със странен аромат.


Следва брутално изнасилване и гаври с различни предмети. След това жената е била изхвърлена на улицата почти в безсъзнание. В дома му полицаите откриват кървави следи.

Софийската районна прокуратура е издала забрана Стелингверф да напуска пределите на страната до приключване на делото.

В родината на Стелингферт медиите го описват като красив и умен мъж, който лесно успява да привлече вниманието на жените. В кръвта на някои от жертвите, заради които е задържан и осъждан, е открит валиум. Оттам идва и прякора му “валиумния изнасилвач”. Спорд публикации в чужди медии, той е напуснал страната след като излежава присъда в родината си. Заминава за чужбина, където също посяга на жени и е издирван. Подвизавал се за кратко в Малта, където също е заподозрян за изнасилвания и опит за сексуални посегателства. Не успява да се яви на процес през 2016 г., защото е задържан за друго изнасилване в Испания. Не е ясно кога и как е пристигнал в България.

Твърди се, че е работил като учител, но често не се явявал на работа и е уволнен. Според публикациите, в младежките си години е бил жертва на тормоз в училище. Когато се изправял пред разследващите, разказвал, че неговите жертви му пращали голи снимки и сексуални съобщения и сами настоявали за интимност.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…