Пропускане към основното съдържание

Арестуваха „Валиумния изнасилвач” след брутално изнасилване (ВИДЕО)

Арестуваха „Валиумния изнасилвач” след брутално изнасилване

Холандец с криминално досие и присъди за изнасилване е задържан за престъпление срещу жена в София, съобщава Нова тв. Жертвата е била брутално изнасилена и изхвърлена на улицата навръх Коледа.

Йохан Фредерик Стелингверф е пуснат под домашен арест след задържането, въпреки множеството му провинения в други държави. В момента е със забрана да напуска България.

Според разпитите на 32-годишната пострадала, двамата се запознават в бар. Тя е била придружена от приятели, но решава да остане сама с непознатия. Той я кани на вечеря в дома си. Там й прави напитка, от която момичето се чувствало замаяно. Казва й, че ще добави билка и затова питието е със странен аромат.


Следва брутално изнасилване и гаври с различни предмети. След това жената е била изхвърлена на улицата почти в безсъзнание. В дома му полицаите откриват кървави следи.

Софийската районна прокуратура е издала забрана Стелингверф да напуска пределите на страната до приключване на делото.

В родината на Стелингферт медиите го описват като красив и умен мъж, който лесно успява да привлече вниманието на жените. В кръвта на някои от жертвите, заради които е задържан и осъждан, е открит валиум. Оттам идва и прякора му “валиумния изнасилвач”. Спорд публикации в чужди медии, той е напуснал страната след като излежава присъда в родината си. Заминава за чужбина, където също посяга на жени и е издирван. Подвизавал се за кратко в Малта, където също е заподозрян за изнасилвания и опит за сексуални посегателства. Не успява да се яви на процес през 2016 г., защото е задържан за друго изнасилване в Испания. Не е ясно кога и как е пристигнал в България.

Твърди се, че е работил като учител, но често не се явявал на работа и е уволнен. Според публикациите, в младежките си години е бил жертва на тормоз в училище. Когато се изправял пред разследващите, разказвал, че неговите жертви му пращали голи снимки и сексуални съобщения и сами настоявали за интимност.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Анкета разкрива тайната на щастливия семеен живот

Семейният живот е най-щастлив, когато единият от съпрузите пътува по работа пет дена в месеца, съобщиха в. "Дейли стар" и в. "Сън".

Цели 80 процента от пътуващите в командировки обясняват семейното си щастие с редовните кратки раздели. 74 процента от тях пък са уверени, че тя сгорещява и нещата в спалнята.

Свободното време далече от дома дава възможност човек да пийне спокойно или да се отпусне във ваната - нещо, което рядко се случва в къщи. Денят пък започва обикновено приятно с богата закуска.


Почти една пета от работещите родители са казали в анкетата на сайта за хотелски резервации Тревълодж, че се наслаждават на спокойствието, тишината и възможността да си починат от децата. От тези, които редовно пътуват по работа, 21 процента мислят, че и половинката им се радва да е сама у дома.

Повече от пет дена раздяла месечно или по-малко обаче нямат същия ефект.

От пътуващите в командировка 40 процента определят връзката си като много щастлива, при 30 процента от прека…

Младеж загина в катастрофа близо до Варна

18-годишен младеж е загина на 26 август в катастрофа, станала на пътя между селата Млада гвардия и Невша, съобщиха от полицията.

Около 10:30 часа е получен сигнал, че е забелязан блуснат в дърво автомобил.

Изпратеният на място автопатрулен екип установява, че автомобила е „Форд Фокус“ а в него, вследствие на ПТП-то е починал 18-годишния му водач.

По случая се води досъдебно производство.

На Марс забелязаха уникално зелено сияние (СНИМКИ)

Атмосферно явление, подобно на Аврората на Земята, е регистрирано за първи път на други планети. Астрономите на Европейската космическа агенция записаха зелено сияние в атмосферата на Марс. Това беше съобщено на официалния уебсайт на ЕКА.


Експертите отбелязват, че сиянието е било подобно на Аврорите на Земята. Освен това марсианският блясък е много по-интензивен.


Атмосферното явлението е било заснето от космическия апарат ExoMars Trace Gas Orbiter. Най-интензивната полярност се наблюдава на височина от 80 километра над повърхността на Марс.


Учените отбелязват, че сиянието се появява, когато е изложено на слънчева светлина върху молекулите на въглеродния диоксид в атмосферата, освобождавайки кислородни молекули.


В същото време астрономите подчертават, че това е първото сияние, регистрирано на други планети.