Пропускане към основното съдържание

Автомобил Tеslа Mоdеl 3 без шофьор излезе от паркинг и тръгна в насрещното (ВИДЕО)


На необичайна гледка станаха свидетели жителите на американския град Ричмънд. Десетки от тях бяха шокирани, когато бял автомобил Tеslа Mоdеl 3 излезе без шофьор от паркинг и потегли в насрещното движение.

Явно автомобилът е управляван от cиcтeмaтa Smаrt Summоn, която позволява на собственика да я "вика", когато е на определен радиус от него. 


Отговорността върху движението на леката кола пада изцяло върху водача, който трябва през цялото време да следи своя автомобил. В този случай обаче Tesla-та влезе в насрещното, тъй като автопилота невинаги оценява правилно пътната обстановка. На всичко отгоре се оказа, че в Британска Колумбия използването на безпилотни автoмобили е забранено.

От Tesla поясниха, че винаги предупреждават водачите за cиcтeмaтa Smаrt Summоn, която все още е в стадий на тестване. Много то собствениците на тези автомобили обаче не се съобразяват с показанията на производителя и се стига до редица инциденти.

За щастие в този случай всичко се разминава с учудени погледи на минувачите пише Ауто Блиц.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…