Пропускане към основното съдържание

Автомобил Tеslа Mоdеl 3 без шофьор излезе от паркинг и тръгна в насрещното (ВИДЕО)


На необичайна гледка станаха свидетели жителите на американския град Ричмънд. Десетки от тях бяха шокирани, когато бял автомобил Tеslа Mоdеl 3 излезе без шофьор от паркинг и потегли в насрещното движение.

Явно автомобилът е управляван от cиcтeмaтa Smаrt Summоn, която позволява на собственика да я "вика", когато е на определен радиус от него. 


Отговорността върху движението на леката кола пада изцяло върху водача, който трябва през цялото време да следи своя автомобил. В този случай обаче Tesla-та влезе в насрещното, тъй като автопилота невинаги оценява правилно пътната обстановка. На всичко отгоре се оказа, че в Британска Колумбия използването на безпилотни автoмобили е забранено.

От Tesla поясниха, че винаги предупреждават водачите за cиcтeмaтa Smаrt Summоn, която все още е в стадий на тестване. Много то собствениците на тези автомобили обаче не се съобразяват с показанията на производителя и се стига до редица инциденти.

За щастие в този случай всичко се разминава с учудени погледи на минувачите пише Ауто Блиц.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Анкета разкрива тайната на щастливия семеен живот

Семейният живот е най-щастлив, когато единият от съпрузите пътува по работа пет дена в месеца, съобщиха в. "Дейли стар" и в. "Сън".

Цели 80 процента от пътуващите в командировки обясняват семейното си щастие с редовните кратки раздели. 74 процента от тях пък са уверени, че тя сгорещява и нещата в спалнята.

Свободното време далече от дома дава възможност човек да пийне спокойно или да се отпусне във ваната - нещо, което рядко се случва в къщи. Денят пък започва обикновено приятно с богата закуска.


Почти една пета от работещите родители са казали в анкетата на сайта за хотелски резервации Тревълодж, че се наслаждават на спокойствието, тишината и възможността да си починат от децата. От тези, които редовно пътуват по работа, 21 процента мислят, че и половинката им се радва да е сама у дома.

Повече от пет дена раздяла месечно или по-малко обаче нямат същия ефект.

От пътуващите в командировка 40 процента определят връзката си като много щастлива, при 30 процента от прека…

Младеж загина в катастрофа близо до Варна

18-годишен младеж е загина на 26 август в катастрофа, станала на пътя между селата Млада гвардия и Невша, съобщиха от полицията.

Около 10:30 часа е получен сигнал, че е забелязан блуснат в дърво автомобил.

Изпратеният на място автопатрулен екип установява, че автомобила е „Форд Фокус“ а в него, вследствие на ПТП-то е починал 18-годишния му водач.

По случая се води досъдебно производство.

На Марс забелязаха уникално зелено сияние (СНИМКИ)

Атмосферно явление, подобно на Аврората на Земята, е регистрирано за първи път на други планети. Астрономите на Европейската космическа агенция записаха зелено сияние в атмосферата на Марс. Това беше съобщено на официалния уебсайт на ЕКА.


Експертите отбелязват, че сиянието е било подобно на Аврорите на Земята. Освен това марсианският блясък е много по-интензивен.


Атмосферното явлението е било заснето от космическия апарат ExoMars Trace Gas Orbiter. Най-интензивната полярност се наблюдава на височина от 80 километра над повърхността на Марс.


Учените отбелязват, че сиянието се появява, когато е изложено на слънчева светлина върху молекулите на въглеродния диоксид в атмосферата, освобождавайки кислородни молекули.


В същото време астрономите подчертават, че това е първото сияние, регистрирано на други планети.