Пропускане към основното съдържание

Tesla представи Cybertruck - изцяло електрически пикап (ВИДЕО+СНИМКИ)


Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск представи изцяло електрически пикап Cybertruck на събитие в Лос Анджелис. Превозното средство е с начална цена от 39 900 долара, предаде „Ройтерс” цитирани от Нова.


Пикапът наистина има футуристичен вид, който сме свикнали да виждаме само във филмите.

Интериорът на Cybertruck също е твърде необичаен: два реда седалки, голям екран в центъра на предното табло и необичаен волан.


Всички версии на пикапа ще разполагат със системата за автопилот.

Пакетът за „самоуправление“ ще струва 7000 долара, ако потребителите го поръчат днес и са склонни да чакат автономните функции, които тепърва ще бъдат развивани.


Мъск твърди, че Cybertruck може да ускори от 0 до 60 км/ч за по-малко от 6,5 секунди за базовия мотор и за 2,9 секунди за високия клас. Версията от среден клас постига това за 4,5 секунди.


Базовата версия на Cybertruck, която е с един мотор, може да издържи 400 км с едно зареждане. Версията с два мотора, която ще струва 49 900 долара, ще издържа около 480 км, а тази с три мотора ще е на цена от 69 900 долара за 804 км.


Компанията очаква производството на най-евтините модели Cybertruck да започне в края на 2021 г., а на тези с три мотора – през 2022 г.


Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…