Пропускане към основното съдържание

Ресторант надруса с хашиш 13 баби след погребение

Ресторант надруса с хашиш 13 баби след погребение

Ресторант "Кьолерхоф" в немския град Росток, в който се провеждал помен след погребение, почерпи присъстващите със "спейскейк" погрешка.

Всичко станало ясно, след като на клиентите започнало да им става лошо и получили световъртеж. Последвали обаждания на спешния телефон 112.

Оплакванията били идентични – леко прилошаване, световъртеж, жажда, зачервени очи. Постепенно станало ясно, че всички пострадали са опечалени след погребение и в памет на отишлия си от този свят роднина и приятел са се събрали в ресторанта, където бил сервиран кекс, от който цялата групичка от пострадали е яла. Малко по-късно пък излиза наяве, че кексът е изпечен от 18-годишната дъщеря на една от служителките в ресторанта, а след това се изяснява, че всъщност дъщерята е направила два кекса по поръчка – единия за помена в ресторанта, а втория – за частно лице (приятел) и то със солидна доза хашиш в него. Майката в бързината грабнала "спейскейка" и го сервирала на нищо неподозиращите старци (повечето от присъстващите на помена били възрастни хора) и десетина минути по-късно се появили първите"птички" на въздействието на хашиша.

„Пред очите ми изникна нещо като паяжина", разказва пред в."Билд" една от потърпевшите, 78-годишната Криста Михи, която изяла едно парченце.

Съпругът на фрау Михи пък не си отказал и хапнал цели две парченца и се почувствал уморен и си легнал.

"Иначе кексът беше вкусен – допълва жената - и на всички се отрази различно, явно "плънката" не е била разбъркана добре", казва тя.

Само една гостенка, която яла от омайното кулинарно произведение, била откарана в местната болница, но за живота ѝ няма никаква заплаха.

Срещу 18-годишната "дилърка" на "спейскейк" е започнато разследване, като всяко едно от обвиненията – телесна повреда, нарушаване на реда по време на помена и нарушаване на закона за опиатите – е умножено по 13, колкото са и пострадалите от цялата случайност.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето (СНИМКИ)

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето.

Електромобили BMW за полицията в Царево (СНИМКИ)

Община Царево предостави два електромобила за нуждите на местната полиция. Те са марка "BMW i3" и ще бъдат ползвани на територията на морската община. Така напрактика се реализира плотния проект на Общината, който е част от стратегия за развитие на екопрактики на територията на Царево.

Ключовете за автомобилите бяха предадени на специална церемония от кмета на Община Царево - инж. Георги Лапчев на шефа на Районно управление в Царево - главен инспектор Красимир Киров в присъствието на старши комисар Калоян Калоянов - директор на Областна дирекция на МВР - Бургас.

Пред РУ в Царево ще бъде монтирана електромобилна станция, където ще бъдат зареждани автомобилите. Те не отделят вредни емисии и са изключително удобни за малките населени места.


Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.