Пропускане към основното съдържание

Ресторант надруса с хашиш 13 баби след погребение

Ресторант надруса с хашиш 13 баби след погребение

Ресторант "Кьолерхоф" в немския град Росток, в който се провеждал помен след погребение, почерпи присъстващите със "спейскейк" погрешка.

Всичко станало ясно, след като на клиентите започнало да им става лошо и получили световъртеж. Последвали обаждания на спешния телефон 112.

Оплакванията били идентични – леко прилошаване, световъртеж, жажда, зачервени очи. Постепенно станало ясно, че всички пострадали са опечалени след погребение и в памет на отишлия си от този свят роднина и приятел са се събрали в ресторанта, където бил сервиран кекс, от който цялата групичка от пострадали е яла. Малко по-късно пък излиза наяве, че кексът е изпечен от 18-годишната дъщеря на една от служителките в ресторанта, а след това се изяснява, че всъщност дъщерята е направила два кекса по поръчка – единия за помена в ресторанта, а втория – за частно лице (приятел) и то със солидна доза хашиш в него. Майката в бързината грабнала "спейскейка" и го сервирала на нищо неподозиращите старци (повечето от присъстващите на помена били възрастни хора) и десетина минути по-късно се появили първите"птички" на въздействието на хашиша.

„Пред очите ми изникна нещо като паяжина", разказва пред в."Билд" една от потърпевшите, 78-годишната Криста Михи, която изяла едно парченце.

Съпругът на фрау Михи пък не си отказал и хапнал цели две парченца и се почувствал уморен и си легнал.

"Иначе кексът беше вкусен – допълва жената - и на всички се отрази различно, явно "плънката" не е била разбъркана добре", казва тя.

Само една гостенка, която яла от омайното кулинарно произведение, била откарана в местната болница, но за живота ѝ няма никаква заплаха.

Срещу 18-годишната "дилърка" на "спейскейк" е започнато разследване, като всяко едно от обвиненията – телесна повреда, нарушаване на реда по време на помена и нарушаване на закона за опиатите – е умножено по 13, колкото са и пострадалите от цялата случайност.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…