Пропускане към основното съдържание

Полицаи спряха кола за проверка и откриха в багажника й ...


Полицаи спряха млад шофьор с Фолксваген Тигуан и бяха изумени от това, което откриха в багажника.

Шофьорът от университет в САЩ е возил четирима свои приятели, когато е спрян за рутинна проверка от органите на реда. Всичко с документите му било изрядно, докато в един момент полицаите не решили да отворят багажника на колата.

Оказало се, че в багажника се возят още двама приятели на тийнейджъра. Книжката на шофьора е отнета, а колата ще бъде на паркинга на полицията 7 дни. Освен това е наложена глоба за двама от пътниците, че са без колан пише Ауто Блиц.

"Багажникът е в зоната на смачкване. Ако някой беше ударил колата отзад, тогава щяхме да сме свидетели на големи наранявания, а вероятно и смърт. Надявам се това да бъде за урок на младия шофьор, както и за целия университет. Трябва да стане ясно какви може да са последствията при едно такова необмислено действие", казаха от полицията в Оуквил.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Бутнаха дете пред влак (ВИДЕО)

8-годишно дете почина, след като 40-годишен мъж го бутна пред влак на най-натоварената гара във Франкфурт, предаде „Дойче веле” цитирани от НОВА. Нападател се е опитал да бутне и майката на детето, както и други пътници.


Мъжът е арестуван, въпреки че се е опитал да избяга. Мястото е оградено с полицейски ленти, а пътници не се допускат в близост.

По информация от полицията има връзка между нападнатите майка и дете и агресора.

Алкохолът направил маймуната човек

Развиването на толерантност към алкохола се е оказало ключов фактор при оцеляването на предците на човека преди милиони години, твърдят британски учени в нова книга, цитирана от в.”Дейли мейл”‘

Намирането на храна винаги е било трудна задача, пишат в своя труд проф. Робин Дънбар от Оксфордския университет и д-р Ким Хокингс от университета в Екзитър. Но маймуните първоначално не могли да преработват малките количества спирт, съдържащи се във ферментиралите паднали от дърветата плодове. Но само един клон от тях се сдобил с тази способност и по-късно еволюирал в съвременния човек. Етанолът в тези храни им давал допълнителни калории и им помогнал при оцеляването.

Тази теза застъпват Дънбар и Хокингс в труда си “Човечеството и алкохолът: една дълга и социална връзка”.

Следи от тази обвързаност виждаме и при съвременните човекоподобни маймуни, които също обичат да похапват ферментирали плодове и да пият палмово вино, когато им бъде предложено от хората.

Авторките на книгата припомнят, че ал…