Пропускане към основното съдържание

Петима загинаха в Сицилия при експлозии във фабрика за фойерверки


Петима души загинаха в сряда при взрив във фабрика за фойерверки в Сицилия, съобщават от италианската полиция. Други двама са със сериозни наранявания.

Италианските медии съобщават, че двама работници и 71-годишната съпруга на собственика на фамилната фирма са загинали.


Служител, който е бил обявен за изчезнал, по-късно е открит мъртъв, а един от ранените, който е бил изтеглен от развалините, е починал по-късно в близката болница.

Синът на собственика също е сред ранените и е откаран в болница в Палермо.


"Възможно е работниците случайно да са задействали експлозията чрез заваръчна техника", твърдят от полицията.

Служителите са подготвяли пратка за новогодишните тържества, защото фойерверките са често срещани в южна Италия, като се смята, че възпират злите духове.


Италианският вестник La Repubblica съобщи, че това не е първата експлозия във фабриката. Подобен инцидент е имало преди около 20 години, но тогава не е имало загинали, а само материални щети.


Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…