Пропускане към основното съдържание

Пациент нападна лекари и медицински персонал в болница в София (СНИМКИ)

Снимки: БТВ

Задържан е мъжът, реагирал агресивно в столична болница "Света Анна", съобщиха от МВР. Той е 50 годишен и е пациент на болничното заведение.

Сигналът за агресивното му поведение е бил получен рано тази сутрин около 4 часа. При пристигане на полицейските екипи на място, ситуацията вече била овладяна, а мъжът е бил напуснал сградата на лечебното заведение.

Мъжът е бил приет вчера за планова операция в медицинското заведение. След спречкването двама медици са с травми, има и материални щети. По думи на свидетели, той е удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри. Пациентът е размахвал белезници и е заплашил медиците с арест, след което си е тръгнал. Чупи и врата на клиниката.


От болницата съобщават, че мъжът предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, с цел да предотврати видеозаснемането.

Несъгласен с разпространената от лечебното заведение информация, мъжът се върна в болницата по обяд. Той призна, че е покрил охранителните камери с гумена ръкавица, но отрече да е нападал медиците.

Мъжът е на 50 години. Пред камерата на bTV той разказа, че не са му разрешавали да пуши вътре в отделението. При опит да бъде задържан, става спречкване с органите на реда.


Със сила, соченият за нападател е арестуван и откаран в столично Седмо РУ на полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Здравният министър Кирил Ананиев сезира главния прокурор.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Бутнаха дете пред влак (ВИДЕО)

8-годишно дете почина, след като 40-годишен мъж го бутна пред влак на най-натоварената гара във Франкфурт, предаде „Дойче веле” цитирани от НОВА. Нападател се е опитал да бутне и майката на детето, както и други пътници.


Мъжът е арестуван, въпреки че се е опитал да избяга. Мястото е оградено с полицейски ленти, а пътници не се допускат в близост.

По информация от полицията има връзка между нападнатите майка и дете и агресора.

Алкохолът направил маймуната човек

Развиването на толерантност към алкохола се е оказало ключов фактор при оцеляването на предците на човека преди милиони години, твърдят британски учени в нова книга, цитирана от в.”Дейли мейл”‘

Намирането на храна винаги е било трудна задача, пишат в своя труд проф. Робин Дънбар от Оксфордския университет и д-р Ким Хокингс от университета в Екзитър. Но маймуните първоначално не могли да преработват малките количества спирт, съдържащи се във ферментиралите паднали от дърветата плодове. Но само един клон от тях се сдобил с тази способност и по-късно еволюирал в съвременния човек. Етанолът в тези храни им давал допълнителни калории и им помогнал при оцеляването.

Тази теза застъпват Дънбар и Хокингс в труда си “Човечеството и алкохолът: една дълга и социална връзка”.

Следи от тази обвързаност виждаме и при съвременните човекоподобни маймуни, които също обичат да похапват ферментирали плодове и да пият палмово вино, когато им бъде предложено от хората.

Авторките на книгата припомнят, че ал…