Пропускане към основното съдържание

Най-купуваните от българите модели BMW-та за 2019 (ВИДЕО)

Най-купуваните от българите модели BMW-та за 2019 (ВИДЕО)

В България за осемте месеца на 2019 г. на крайни клиенти са доставени 743 автомобила BMW. Това представлява съответно +9 % спрямо същия период на предходната година предава Дарик. Вижте в канала "Vip Drift Taxi" във vbox7:


За търговския успех на BMW Group България значение имат всички моделни серии, като особено популярни на пазара са моделите от семейството BMW X, които заемат първите три позиции по отношение на продажбите. Най-продаван модел е BMW Х5 (166), следван от BMW X1 (78) и BMW X3 (66).

Традиционно и в духа и на световните тенденции, в България остава изключително висока популярността на BMW X моделите. От началото на годината те имат над 50% пазарен дял в реализацията на марката BMW – общо 452 автомобила. Разпределението по модели е сравнително балансирано, като във всеки сегмент по-функционалното Sports Activity Vehicle (SAV) предложение, леко изпреварва версията Sports Activity Coupe (SAC).

Ето разпределението на продажби на BMW X моделите в България за първите 8 месеца на 2019:  1. BMW Х5 – 166
  2. BMW X1 – 78
  3. BMW X3 – 66
  4. BMW X4 - 41
  5. BMW X2 – 39
  6. BMW X6 - 32
  7. BMW X7 – 28


От началото на годината са продадени и 45 електрифицирани автомобили, като 82% са изцяло електрически BMW i3.

Анализът на вариантите на задвижването показва, че в България се запазва водещата позиция на дизеловите двигатели, макар и да е на значително по-ниско ниво от предходни години – 63%, расте дела на бензиновите двигатели – 31%, 5% е дела на електрическите автомобили и 1% на Plug-in хибридите.

85% от закупените автомобили от марката BMW в България са с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive. Системата се предлага в повече от 120 модификации в почти всички модели серии.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Марая Кери събаря бутилка от шампнско с гласът си (ВИДЕО)

Марая Кери събаря бутилка от шампнско с гласът си.

Цвети Пиронкова разпуска на плажа на прекрасния Несебър (СНИМКИ)

Цвети Пиронкова разпуска на плажа на прекрасния Несебър

Калоян Велков е българинът убит при терористичната атака в Германия (ВИДЕО, СНИМКИ)

Калоян Велков е българина убит при терористичната атака в Германия