Пропускане към основното съдържание

Най-купуваните от българите модели BMW-та за 2019 (ВИДЕО)

Най-купуваните от българите модели BMW-та за 2019 (ВИДЕО)

В България за осемте месеца на 2019 г. на крайни клиенти са доставени 743 автомобила BMW. Това представлява съответно +9 % спрямо същия период на предходната година предава Дарик. Вижте в канала "Vip Drift Taxi" във vbox7:


За търговския успех на BMW Group България значение имат всички моделни серии, като особено популярни на пазара са моделите от семейството BMW X, които заемат първите три позиции по отношение на продажбите. Най-продаван модел е BMW Х5 (166), следван от BMW X1 (78) и BMW X3 (66).

Традиционно и в духа и на световните тенденции, в България остава изключително висока популярността на BMW X моделите. От началото на годината те имат над 50% пазарен дял в реализацията на марката BMW – общо 452 автомобила. Разпределението по модели е сравнително балансирано, като във всеки сегмент по-функционалното Sports Activity Vehicle (SAV) предложение, леко изпреварва версията Sports Activity Coupe (SAC).

Ето разпределението на продажби на BMW X моделите в България за първите 8 месеца на 2019:  1. BMW Х5 – 166
  2. BMW X1 – 78
  3. BMW X3 – 66
  4. BMW X4 - 41
  5. BMW X2 – 39
  6. BMW X6 - 32
  7. BMW X7 – 28


От началото на годината са продадени и 45 електрифицирани автомобили, като 82% са изцяло електрически BMW i3.

Анализът на вариантите на задвижването показва, че в България се запазва водещата позиция на дизеловите двигатели, макар и да е на значително по-ниско ниво от предходни години – 63%, расте дела на бензиновите двигатели – 31%, 5% е дела на електрическите автомобили и 1% на Plug-in хибридите.

85% от закупените автомобили от марката BMW в България са с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive. Системата се предлага в повече от 120 модификации в почти всички модели серии.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

На Марс забелязаха уникално зелено сияние (СНИМКИ)

Атмосферно явление, подобно на Аврората на Земята, е регистрирано за първи път на други планети. Астрономите на Европейската космическа агенция записаха зелено сияние в атмосферата на Марс. Това беше съобщено на официалния уебсайт на ЕКА.


Експертите отбелязват, че сиянието е било подобно на Аврорите на Земята. Освен това марсианският блясък е много по-интензивен.


Атмосферното явлението е било заснето от космическия апарат ExoMars Trace Gas Orbiter. Най-интензивната полярност се наблюдава на височина от 80 километра над повърхността на Марс.


Учените отбелязват, че сиянието се появява, когато е изложено на слънчева светлина върху молекулите на въглеродния диоксид в атмосферата, освобождавайки кислородни молекули.


В същото време астрономите подчертават, че това е първото сияние, регистрирано на други планети.

Турският президент Ердоган лично чете Корана в "Света София" (ВИДЕО)

Турският президент Ердоган лично чете Корана в "Света София".

Анкета разкрива тайната на щастливия семеен живот

Семейният живот е най-щастлив, когато единият от съпрузите пътува по работа пет дена в месеца, съобщиха в. "Дейли стар" и в. "Сън".

Цели 80 процента от пътуващите в командировки обясняват семейното си щастие с редовните кратки раздели. 74 процента от тях пък са уверени, че тя сгорещява и нещата в спалнята.

Свободното време далече от дома дава възможност човек да пийне спокойно или да се отпусне във ваната - нещо, което рядко се случва в къщи. Денят пък започва обикновено приятно с богата закуска.


Почти една пета от работещите родители са казали в анкетата на сайта за хотелски резервации Тревълодж, че се наслаждават на спокойствието, тишината и възможността да си починат от децата. От тези, които редовно пътуват по работа, 21 процента мислят, че и половинката им се радва да е сама у дома.

Повече от пет дена раздяла месечно или по-малко обаче нямат същия ефект.

От пътуващите в командировка 40 процента определят връзката си като много щастлива, при 30 процента от прека…