Пропускане към основното съдържание

Какво пише в характеристика на комсомолската организация на КГБ за президента Владимир Путин

Какво пише в характеристика на комсомолската организация на КГБ за президента Владимир Путин

Централният архив за историко-политически документи в Санкт Петербург е публикувал документи за първите лица на Русия и на града, включително характеристика на комсомолската организация на КГБ за президента Владимир Путин, съобщиха руските медии.

Повод за това е 90-годишнината на архива, който е организирал специална експозиция.

67-годишният държавен глава, който работи в КГБ от 1975 до 1991 г., се е проявил като "изпълнителен, дисциплиниран и добросъвестен сътрудник, който се ползва със заслужен авторитет сред колегите и се отличава с морална устойчивост". А също така се подчертава, че "др. В. В. Путин постоянно повишава своето идейно-политическо ниво".

Путин е випускник на юридическия факултет на Ленинградския държавен университет. В КГБ започва работа веднага след завършването си през 1975 г. От службата се уволнява като подполковник през 1991 г.

В характеристиката му се споменават и заниманията на бъдещия президент с бойни изкуства - джудо и самбо.

В коментар за публикуваните бележки днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сметна за естествен високия интерес, проявяван от народа към фактите и документите от миналото на държавния глава, предаде ТАСС.

Директорът на архива Владимир Тарадин посочи от своя страна, че "този документ никога не е бил секретен, а е обичайна комсомолска характеристика".

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Тежка катастрофа в Полша, един човек е загинал и най-малко 20 са ранени (ВИДЕО)

Варшава, Полша (AP) - Градски автобус е пробил бариера на магистрален надлез и паднал върху бетонен насип, при което е загинал поне един човек и са ранени около 20 други, съобщиха властите.

Петима от ранените са хоспитализирани в тежко състояние, каза здравният министър Лукаш Шумовски.


Кметът на Варшава Рафал Тшасковски, кандидат на президентските избори през уикенда, спря кампанията си извън столицата и отиде на мястото на катастрофата.


Автобусът се е разцепил наполовина, като предната част опираше отстрани на насипа, след като преминава през преградата и се забива на няколко метра по-долу. Втората част на автобуса остава да виси отгоре на парапетите, като в средната част се виждаше зееща дупка.


Тшасковски заяви, че разследващите смятат, че шофьорът на автобуса може да е загубил контрол, след като внезапно му е прилошало, но предупреди, че разследването продължава. Той каза, че шофьорът е млад, а автобусът е на година.


Шофьорът е хоспитализиран, но не е в тежко състояние, съобщиха от…

Десетгодишно момче постави световен рекорд за бързо решаване на задачи (ВИДЕО)

10-годишен ученик в началното училище в Англия постави рекорд на Гинес за решаване на задачи за умножение и деление за една минута.

Надуб Гил, 10-годишен, ученик в основното училище Longmoor в Лонг Итън, Англия, прекарва част от времето си заради карантината на COVID-19, практикувайки математика в приложението Times Table Rock Stars където завърши с помощта на образователната платформа, за да постави рекорда на Гинес.

Джил отговори на 196 въпроса за умножение и деление за една минута, средно на повече от три отговора в секунда, побеждавайки около 700 други ученици, които опитаха новия запис, създаден от Гинес в партньорство с приложението.

Момчето получи официален сертификат за най-високия резултат, постигнат на Times Tables Rock Stars за една минута.