Пропускане към основното съдържание

Какво пише в характеристика на комсомолската организация на КГБ за президента Владимир Путин

Какво пише в характеристика на комсомолската организация на КГБ за президента Владимир Путин

Централният архив за историко-политически документи в Санкт Петербург е публикувал документи за първите лица на Русия и на града, включително характеристика на комсомолската организация на КГБ за президента Владимир Путин, съобщиха руските медии.

Повод за това е 90-годишнината на архива, който е организирал специална експозиция.

67-годишният държавен глава, който работи в КГБ от 1975 до 1991 г., се е проявил като "изпълнителен, дисциплиниран и добросъвестен сътрудник, който се ползва със заслужен авторитет сред колегите и се отличава с морална устойчивост". А също така се подчертава, че "др. В. В. Путин постоянно повишава своето идейно-политическо ниво".

Путин е випускник на юридическия факултет на Ленинградския държавен университет. В КГБ започва работа веднага след завършването си през 1975 г. От службата се уволнява като подполковник през 1991 г.

В характеристиката му се споменават и заниманията на бъдещия президент с бойни изкуства - джудо и самбо.

В коментар за публикуваните бележки днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сметна за естествен високия интерес, проявяван от народа към фактите и документите от миналото на държавния глава, предаде ТАСС.

Директорът на архива Владимир Тарадин посочи от своя страна, че "този документ никога не е бил секретен, а е обичайна комсомолска характеристика".

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Проф. Анри Кулев представя книга и изложба в Поморие

В Градска художествена галерия „Дечко Стоев” в Поморие ще бъде представена изложба с рисунки на проф. Анри Кулев и книгата му „Ориент SexPress” от 18.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на община Поморие.

Проф. Анри Кулев е български режисьор, художник и продуцент на игрални и анимационни филми. Преподавател по анимационна режисура в Нов български университет, член на жури на много международни фестивали, както и директор на Световния анимационен фестивал във Варна. Има самостоятелни изложби в Москва, Берлин, Хирошима, Краков и други. Режисира повече от 70 анимационни, документални и игрални филми.

Издаването на “Ориент SEXpress” съвпада със 70-годишнината на Анри Кулев. Сборникът събира около 300 рисунки на автора с еротична тематика и е издаден от Университетското издателство на Нов български университет. Според Кулев еротиката често прелива в натурализъм. Ето защо той обяснява, че за такъв тип художествена работа е нужен интелект и много добри графични умения, а това, което прави…

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Китайците спират да консумират кучета и котки (ВИДЕО, СНИМКИ)

Китайците спират да консумират кучета и котки