Пропускане към основното съдържание

Екологично бедствие: Десетки плажове в Бразилия замърсени с петрол (ВИДЕО)

Екологично бедствие: Десетки плажове в Бразилия замърсени с петрол (ВИДЕО)

Гръцки кораб, натоварен с петрол от Венецуела, е замърсил десетки плажове в Бразилия предаде Нова. Големи петна суров петрол изплуваха на някои от най-чистите и незасегнати от човешка дейност брегове в северната част на страната.


Властите настояваха, че замърсяването не идва от Бразилия, а хиляди доброволци чистиха нефта от плажовете. Правителството каза, че гръцки танкер, който карал петрол от Венецуела към Малайзия, е предизвикал замърсяването. Капитанът на кораба, който плава под името „Бубулина”, каза че това не е вярно. Той твърди, че са разтоварили петрола в Малайзия без да са отчетени загуби.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето (СНИМКИ)

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето.

Електромобили BMW за полицията в Царево (СНИМКИ)

Община Царево предостави два електромобила за нуждите на местната полиция. Те са марка "BMW i3" и ще бъдат ползвани на територията на морската община. Така напрактика се реализира плотния проект на Общината, който е част от стратегия за развитие на екопрактики на територията на Царево.

Ключовете за автомобилите бяха предадени на специална церемония от кмета на Община Царево - инж. Георги Лапчев на шефа на Районно управление в Царево - главен инспектор Красимир Киров в присъствието на старши комисар Калоян Калоянов - директор на Областна дирекция на МВР - Бургас.

Пред РУ в Царево ще бъде монтирана електромобилна станция, където ще бъдат зареждани автомобилите. Те не отделят вредни емисии и са изключително удобни за малките населени места.


Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.