Пропускане към основното съдържание

Директор на банка в Хърватия изпразни трезора и избяга

 Директор на банка в Хърватия изпразни трезора и избяга

Директор на банка в хърватския град Върлика е обявен за издирване. Той е заподозрян за колосална кражба. Изчезнал е с най-малко 11 милиона куни /близо 1,5 милиона евро/, които отмъкнал от банковия трезор, съобщава в. "Слободна Далмация".

Кражбата била открита в понеделник сутринта, когато директорът не дошъл на работа. Колегите му не успели да се свържат с него и се притеснили, защото помислили, че е нападнат и дори отвлечен. Когато обаче отворили трезора, видели, че е празен. От него липсвали 11 милиона куни в местна и чуждестранна валута.


Служителите на банката веднага уведомили полицията. Предполага се, че директорът е изпразнил трезора в петък, а тъй като банката не работи в събота и неделя, е имал достатъчно време да подготви бягството си.

Хърватските медии пишат, че той най-вероятно е избягал в Босна и Херцеговина, а полицията трябва да установи дали е останал там или е продължил за друга държава.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето (СНИМКИ)

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето.

Електромобили BMW за полицията в Царево (СНИМКИ)

Община Царево предостави два електромобила за нуждите на местната полиция. Те са марка "BMW i3" и ще бъдат ползвани на територията на морската община. Така напрактика се реализира плотния проект на Общината, който е част от стратегия за развитие на екопрактики на територията на Царево.

Ключовете за автомобилите бяха предадени на специална церемония от кмета на Община Царево - инж. Георги Лапчев на шефа на Районно управление в Царево - главен инспектор Красимир Киров в присъствието на старши комисар Калоян Калоянов - директор на Областна дирекция на МВР - Бургас.

Пред РУ в Царево ще бъде монтирана електромобилна станция, където ще бъдат зареждани автомобилите. Те не отделят вредни емисии и са изключително удобни за малките населени места.


Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.