Пропускане към основното съдържание

Жена от Бургас е получила фалшиви 2 лева ресто

Жена от Бургас е получила фалшиви 2 лева ресто

Фалшива монета от 2 лв. беше дадена на клиентка в търговската мрежа в Бургас. Това е първи подобен сигнал в морския град. Гергана Димитрова разказа, че забелязва фалшификата, когато се прибрала у дома.

Потърпевшата сложила монетата, заедно с други, в касичка. Впечатление ѝ направил звукът, който монетата издала. При почукване на монетите се забелязва съществена разлика спрямо истинската монета, предаде БТВ.

Освен това когато отъркала фалшификата в ръката си, той оставил сива следа. Оцветяване на кожата не се случило при истинската монета.

От ОДМВР-Бургас заявиха, че до момента не е получаван такъв сигнал. Говорителят на дирекцията Цветелина Рандева поясни, че първият случай на фалшива двулевка е от 2016 г. в Нови пазар, като е възможно и в други градове да се появи фалшификатът.

Освен това Рандева обясни, че истинската монета тежи 9 грама, а измамната изработка е значително по-лека. Има разлики и при изобразяването на Паисий Хилендарски на гърба.

Колекционерът Събин Попов подчерта, че оригиналната монета е двукомпонентна, докато фалшивата е съставена от един компонент, като вътрешната ѝ част е допълнително оцветявана. По думите му изпълнението на измамната монета е добро.

Според Попов е безсмислено да се произвеждат подобни монети с цел печалба. Колекционерът смята, че това не е дело на професионален фалшификатор, а по-скоро опит, който да провери дали ще проработи фалшификатът.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…