Пропускане към основното съдържание

В селата около Балчик социалните събират молби за помощи за отопление

В селата около Балчик социалните събират молби за помощи за отопление

419 молби за помощи за отопление са подадени в дирекция „Социално подпомагане" Балчик от юли до края на септември. 51 от тях не отговарят на условията - надвишават определения доход или са извършили продажба над определения размер през последните 5 години. и са получили отказ, съобщиха от ведомството цитирани от БНР.

До 31 октомври хората. нуждаещи се от енергийно подпомагане. могат да подават документи в социалната дирекция по настоящ адрес. Приемната в Балчик е на ул. "Черно море" 18 и отворена за граждани всеки работен ден от 9.00 до 17.30 ч. За улеснение селата от общината се посещават ежемесечно по предварително обявен график в кметството от мобилни екипи. Този месец датите са:

14 октомври 9.30 ч. Кранево. Рогачево, Църква и Оброчище;
15 октомври 9,30 ч. Безводица. Сенокос. Пряспа и Дъбрава;
16 октомври 9.30 ч. Соколово: 13,00 ч. Тригорци, Гурково и Царичино;
17 октомври 9.30 ч. Храброво. Ляхово. Бобовец. Стражица;
18 октомври 9.30 ч. Змеево. Кремена. Дропла.

Месечният размер на помощта за отопление е 93.18 лв. Общо средствата. конто се заплащат от Агенцията за социално подпомагане за периода 1 ноември - 31 март, е 465.90 лв.

В социалната дирекция до 15 октомври продължава приемът на документи за отпускане на еднократна помощ от 250 лева за първокласници. Приемат се и заявления за отпускане на месечна помощ за дете без право на наследствена пенсия от починал родител. Размерът и се определя ежегодно, за 2019 г. е 115 лв.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Проф. Анри Кулев представя книга и изложба в Поморие

В Градска художествена галерия „Дечко Стоев” в Поморие ще бъде представена изложба с рисунки на проф. Анри Кулев и книгата му „Ориент SexPress” от 18.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на община Поморие.

Проф. Анри Кулев е български режисьор, художник и продуцент на игрални и анимационни филми. Преподавател по анимационна режисура в Нов български университет, член на жури на много международни фестивали, както и директор на Световния анимационен фестивал във Варна. Има самостоятелни изложби в Москва, Берлин, Хирошима, Краков и други. Режисира повече от 70 анимационни, документални и игрални филми.

Издаването на “Ориент SEXpress” съвпада със 70-годишнината на Анри Кулев. Сборникът събира около 300 рисунки на автора с еротична тематика и е издаден от Университетското издателство на Нов български университет. Според Кулев еротиката често прелива в натурализъм. Ето защо той обяснява, че за такъв тип художествена работа е нужен интелект и много добри графични умения, а това, което прави…

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Китайците спират да консумират кучета и котки (ВИДЕО, СНИМКИ)

Китайците спират да консумират кучета и котки