Пропускане към основното съдържание

В селата около Балчик социалните събират молби за помощи за отопление

В селата около Балчик социалните събират молби за помощи за отопление

419 молби за помощи за отопление са подадени в дирекция „Социално подпомагане" Балчик от юли до края на септември. 51 от тях не отговарят на условията - надвишават определения доход или са извършили продажба над определения размер през последните 5 години. и са получили отказ, съобщиха от ведомството цитирани от БНР.

До 31 октомври хората. нуждаещи се от енергийно подпомагане. могат да подават документи в социалната дирекция по настоящ адрес. Приемната в Балчик е на ул. "Черно море" 18 и отворена за граждани всеки работен ден от 9.00 до 17.30 ч. За улеснение селата от общината се посещават ежемесечно по предварително обявен график в кметството от мобилни екипи. Този месец датите са:

14 октомври 9.30 ч. Кранево. Рогачево, Църква и Оброчище;
15 октомври 9,30 ч. Безводица. Сенокос. Пряспа и Дъбрава;
16 октомври 9.30 ч. Соколово: 13,00 ч. Тригорци, Гурково и Царичино;
17 октомври 9.30 ч. Храброво. Ляхово. Бобовец. Стражица;
18 октомври 9.30 ч. Змеево. Кремена. Дропла.

Месечният размер на помощта за отопление е 93.18 лв. Общо средствата. конто се заплащат от Агенцията за социално подпомагане за периода 1 ноември - 31 март, е 465.90 лв.

В социалната дирекция до 15 октомври продължава приемът на документи за отпускане на еднократна помощ от 250 лева за първокласници. Приемат се и заявления за отпускане на месечна помощ за дете без право на наследствена пенсия от починал родител. Размерът и се определя ежегодно, за 2019 г. е 115 лв.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Тежка катастрофа в Полша, един човек е загинал и най-малко 20 са ранени (ВИДЕО)

Варшава, Полша (AP) - Градски автобус е пробил бариера на магистрален надлез и паднал върху бетонен насип, при което е загинал поне един човек и са ранени около 20 други, съобщиха властите.

Петима от ранените са хоспитализирани в тежко състояние, каза здравният министър Лукаш Шумовски.


Кметът на Варшава Рафал Тшасковски, кандидат на президентските избори през уикенда, спря кампанията си извън столицата и отиде на мястото на катастрофата.


Автобусът се е разцепил наполовина, като предната част опираше отстрани на насипа, след като преминава през преградата и се забива на няколко метра по-долу. Втората част на автобуса остава да виси отгоре на парапетите, като в средната част се виждаше зееща дупка.


Тшасковски заяви, че разследващите смятат, че шофьорът на автобуса може да е загубил контрол, след като внезапно му е прилошало, но предупреди, че разследването продължава. Той каза, че шофьорът е млад, а автобусът е на година.


Шофьорът е хоспитализиран, но не е в тежко състояние, съобщиха от…

Десетгодишно момче постави световен рекорд за бързо решаване на задачи (ВИДЕО)

10-годишен ученик в началното училище в Англия постави рекорд на Гинес за решаване на задачи за умножение и деление за една минута.

Надуб Гил, 10-годишен, ученик в основното училище Longmoor в Лонг Итън, Англия, прекарва част от времето си заради карантината на COVID-19, практикувайки математика в приложението Times Table Rock Stars където завърши с помощта на образователната платформа, за да постави рекорда на Гинес.

Джил отговори на 196 въпроса за умножение и деление за една минута, средно на повече от три отговора в секунда, побеждавайки около 700 други ученици, които опитаха новия запис, създаден от Гинес в партньорство с приложението.

Момчето получи официален сертификат за най-високия резултат, постигнат на Times Tables Rock Stars за една минута.