Пропускане към основното съдържание

Пребиха до смърт мъж заради няколко тикви

Пребиха до смърт  мъж заради няколко тикви

55-годишен мъж от пазарджишкия ромски квартал „Изток“ е починал в ареста на местното полицейско управление, след като бил пребит от търговци на тикви. Това съобщиха от полицията пред „24 часа“.

Рано сутринта в сряда загиналият се прокраднал до купчина от продуктите, които били оставени за продажба на паркинг в района на „Св. Петка“ в града. Грабнал няколко, но бил разкрит от собствениците на стоката, които почивали в колата си.

Няколко мъже и едно 14-годишно момче се нахвърлили върху него и го пребили. После се обадили в полицията. Екип пристигнал на мястото и арестувал циганина. Извикали лекар, но специалистът не установил здравословни проблеми, които да изискват освобождаване. Така крадецът останал в ареста.

По-късно обаче униформените видели, че мъжът не диша. Повикали медици, но те само констатирали настъпилата смърт. Според резултатите от съдебно-медицинската експертиза, човекът починал от множество увреждания, причинени от насилието.

Побойниците за задържани. На двама от тях, сред които е 14-годишното дете, са повдигнати обвинения за убийство. Те са от Търговище. Един е освободен, защото няма данни да е участвал в агресивната проява.

Починалият и друг път е извършвал кражби. По неофициални данни бил пиян, когато решил да вземе тиквите. Работата по случая продължава.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

На Марс забелязаха уникално зелено сияние (СНИМКИ)

Атмосферно явление, подобно на Аврората на Земята, е регистрирано за първи път на други планети. Астрономите на Европейската космическа агенция записаха зелено сияние в атмосферата на Марс. Това беше съобщено на официалния уебсайт на ЕКА.


Експертите отбелязват, че сиянието е било подобно на Аврорите на Земята. Освен това марсианският блясък е много по-интензивен.


Атмосферното явлението е било заснето от космическия апарат ExoMars Trace Gas Orbiter. Най-интензивната полярност се наблюдава на височина от 80 километра над повърхността на Марс.


Учените отбелязват, че сиянието се появява, когато е изложено на слънчева светлина върху молекулите на въглеродния диоксид в атмосферата, освобождавайки кислородни молекули.


В същото време астрономите подчертават, че това е първото сияние, регистрирано на други планети.

Турският президент Ердоган лично чете Корана в "Света София" (ВИДЕО)

Турският президент Ердоган лично чете Корана в "Света София".

Анкета разкрива тайната на щастливия семеен живот

Семейният живот е най-щастлив, когато единият от съпрузите пътува по работа пет дена в месеца, съобщиха в. "Дейли стар" и в. "Сън".

Цели 80 процента от пътуващите в командировки обясняват семейното си щастие с редовните кратки раздели. 74 процента от тях пък са уверени, че тя сгорещява и нещата в спалнята.

Свободното време далече от дома дава възможност човек да пийне спокойно или да се отпусне във ваната - нещо, което рядко се случва в къщи. Денят пък започва обикновено приятно с богата закуска.


Почти една пета от работещите родители са казали в анкетата на сайта за хотелски резервации Тревълодж, че се наслаждават на спокойствието, тишината и възможността да си починат от децата. От тези, които редовно пътуват по работа, 21 процента мислят, че и половинката им се радва да е сама у дома.

Повече от пет дена раздяла месечно или по-малко обаче нямат същия ефект.

От пътуващите в командировка 40 процента определят връзката си като много щастлива, при 30 процента от прека…