Пропускане към основното съдържание

Пенсионерите на Каварна отбелязаха празника си с тържество

Пенсионерите на Каварна отбелязаха празника си с тържество
Снимка: Община Каварна

Възрастните хора в Каварна отбелязаха празника си с тържество на площад „Защитата на Каварна“. То бе организирано от Община Каварна и Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“.

Приветствено слово към празнуващите поднесе в.и.д. кмет на Община Каварна Митко Недев. Той изрази благодарността си за всеотдайността и приноса им към общината, с думите:"Уважаеми дами и господа, бъдете здрави и все така изпълнени с енергия и желание за пълноценен живот. Нека дните Ви са пълни с радост, обич, разбиране и признателност. Бъдете щастливи, както в празниците, така и в делниците!"

Председателят на Сдружение “Съюз на пенсионерите-2004“ Йорданка Денева поздрави всички възрастни хора с думите: "Бъдете живи и здрави, Вие и Вашите семейства! Нека всички да се уважаваме един друг, да бъдем сплотени и единни!“

За доброто настроение на празника допринесоха трупата “Шарено коланче“, Кичка Томова, народната певица Недялка Тодорова /председател на Клуба на пенсионера в Каварна/ и Мина Галинова с оркестър “Веселие“– град Балчик.

Празненството завърши с българско хоро.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

На Марс забелязаха уникално зелено сияние (СНИМКИ)

Атмосферно явление, подобно на Аврората на Земята, е регистрирано за първи път на други планети. Астрономите на Европейската космическа агенция записаха зелено сияние в атмосферата на Марс. Това беше съобщено на официалния уебсайт на ЕКА.


Експертите отбелязват, че сиянието е било подобно на Аврорите на Земята. Освен това марсианският блясък е много по-интензивен.


Атмосферното явлението е било заснето от космическия апарат ExoMars Trace Gas Orbiter. Най-интензивната полярност се наблюдава на височина от 80 километра над повърхността на Марс.


Учените отбелязват, че сиянието се появява, когато е изложено на слънчева светлина върху молекулите на въглеродния диоксид в атмосферата, освобождавайки кислородни молекули.


В същото време астрономите подчертават, че това е първото сияние, регистрирано на други планети.

Класация на в. „Дейли мирър“ определи Вин Дизел за най-симпатичен плешивец (ВИДЕО)

Класация на в. „Дейли мирър“ определи Вин Дизел за най-симпатичен плешивец.На второ място с малко изостана Дуейн „Скалата“ Джонсън. Принц Уилям е в дъното на класацията.

Младеж загина в катастрофа близо до Варна

18-годишен младеж е загина на 26 август в катастрофа, станала на пътя между селата Млада гвардия и Невша, съобщиха от полицията.

Около 10:30 часа е получен сигнал, че е забелязан блуснат в дърво автомобил.

Изпратеният на място автопатрулен екип установява, че автомобила е „Форд Фокус“ а в него, вследствие на ПТП-то е починал 18-годишния му водач.

По случая се води досъдебно производство.