Пропускане към основното съдържание

Нов процес за смъртта на велосипедиста Евелин Дуков от Царево

Нов процес за смъртта на велосипедиста Евелин Дуков от Царево
Не съм бил аз зад волана, твърди Владимир Колев. От прокуратурата са категорични: Той е!
/ Снимка: Лалка Димитрова

Нов процес за смъртта на 33-годишния Евелин Дуков от Царево, който загина нелепо след като бе прегазен от пиян шофьор на изхода от Приморско, започва в Апелативния съд в Бургас предаде Дарик.

Делото ще се разглежда на втора инстанция, след като на 25 март т.г. подсъдимият за престъплението Владимир Колев от София бе осъден на рекордни 17 години затвор, а днес той обжалва присъдата си. И настоява да бъде оправдан.

Според прокуратурата, има достатъчно доказателства в подкрепа на обвинителната теза- а именно, към 12.20 часа на 3 декември 2017 г., управлявайки „Опел Омега“ с 2,70 промила алкохол в кръвта, Владимир Колев е нарушил правилата за движение. Със скорост 94 км/ ч – превишена за населеното място, той е навлязъл в насрещното платно и по непредпазливост причинил смъртта на велосипедиста. След инцидента шофьорът избягал от мястото на пестъплението, а по-късно полицията го открила скрит в общежитие в града.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…