Пропускане към основното съдържание

Двама роми са закопчани за дръзки обири в Бургас

Двама роми са закопчани за дръзки обири в Бургас

Ромите, които обраха фургон и пункт за технически прегледи, намиращи се на ул. „Индустриална” в Бургас, са признали вината си и са разкрили пред разследващите престъпна си дейност, пише "Флагман".

Изданието припомня, че двамата роми - 32-годишният Митко Козаров и 33-годишният Валентин Тодоров отмъкнали от преместваемия обект всичко, което биха продали или може да им свърши работа. Сред откраднатото били 300 литра дизелово гориво, ъглошлайф, винтоверт и дрелка, които били собственост на 58-годишен бургазлия. След това насочили вниманието си към друг обект, намиращ се на същата улица – пункт за технически прегледи.

От офиса те задигнали металната каса, съдържаща 700 лева и важни фирмени документи. След 2 седмици разследващите стигнали до следите на Митко и Валентин. Според неофициална информация двамата мъже взели участие в следствен експеримент и показали къде точно са открадната метална каса. Тя била открита близо до жп линия, в посока „Кумлука”, захвърлена във ВиК шахта.

От парите нямало и следа, но собствениците на техническия пункт останали доволни, тъй като част от документите, фирмените печати и магнитните карти им били върнати невредими, а това им спестило доста бъдеща бумащина.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

На Марс забелязаха уникално зелено сияние (СНИМКИ)

Атмосферно явление, подобно на Аврората на Земята, е регистрирано за първи път на други планети. Астрономите на Европейската космическа агенция записаха зелено сияние в атмосферата на Марс. Това беше съобщено на официалния уебсайт на ЕКА.


Експертите отбелязват, че сиянието е било подобно на Аврорите на Земята. Освен това марсианският блясък е много по-интензивен.


Атмосферното явлението е било заснето от космическия апарат ExoMars Trace Gas Orbiter. Най-интензивната полярност се наблюдава на височина от 80 километра над повърхността на Марс.


Учените отбелязват, че сиянието се появява, когато е изложено на слънчева светлина върху молекулите на въглеродния диоксид в атмосферата, освобождавайки кислородни молекули.


В същото време астрономите подчертават, че това е първото сияние, регистрирано на други планети.

Класация на в. „Дейли мирър“ определи Вин Дизел за най-симпатичен плешивец (ВИДЕО)

Класация на в. „Дейли мирър“ определи Вин Дизел за най-симпатичен плешивец.На второ място с малко изостана Дуейн „Скалата“ Джонсън. Принц Уилям е в дъното на класацията.

Младеж загина в катастрофа близо до Варна

18-годишен младеж е загина на 26 август в катастрофа, станала на пътя между селата Млада гвардия и Невша, съобщиха от полицията.

Около 10:30 часа е получен сигнал, че е забелязан блуснат в дърво автомобил.

Изпратеният на място автопатрулен екип установява, че автомобила е „Форд Фокус“ а в него, вследствие на ПТП-то е починал 18-годишния му водач.

По случая се води досъдебно производство.