Пропускане към основното съдържание

Бургаската банда за рекет е ръководена от двоен убиец от затвора

Бургаската банда за рекет е ръководена от двоен убиец от затвора

Двоен убиец, осъден на доживотен затвор без право на замяна, е кукловодът на организираната престъпна група, която беше разбита в Бургас. Той излежава присъда в старозагорския затвор за взрив, поставен в автомобил, при който загиват двама души. Той държал връзка с останалите членове на групата, чрез приложение в интернет.

Това стана ясно по време на брифинг на говорителя на специализираната прокуратура Сийка Милева и директора на ГДБОП Ивайло Спиридонов цитиран от Дарик.

Групата работела по две направления на територията на област Бургас. По първото те изнудвали бизнесмени да прехвърлят бизнеса си, а по второто давали пари на заем срещу висока лихва. Те заплашвали собственици на търговски обекти и хотели да наемат фирми за охрана, собственост на дружества на техни подставени лица. Извършвали побои на хора от конкурентни фирми за охрана. Когато пък давали пари на лихва и лицата не можели да ги върнат , им нанасяли побои. Също така те наемали магазини по морето за сезона, плащали само първия наем, а когато собствениците им обявявали, че трябва да напуснат, те им оказвали психически и физически натиск, заплашвали здравето и живота на тях и на техните близки. Рекетьорите дори принуждавали собственици на хранителни магазини да зареждат хляб само от техен доставчик.

По случая има разпитани много свидетели. Те са дали показания пред съдия, каза Милева, а Спиридонов уточни, че групата е в полезрението на органите на реда от няколко години, но доказателствата, които се събрани са от началото на тази година.

7 лица са привлечени като обвиняеми за Организирана престъпна група. Шест от тях са арестувани вчера, а седмият вече излежава присъда за двойно убийство в старозагорския затвор.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Тежка катастрофа в Полша, един човек е загинал и най-малко 20 са ранени (ВИДЕО)

Варшава, Полша (AP) - Градски автобус е пробил бариера на магистрален надлез и паднал върху бетонен насип, при което е загинал поне един човек и са ранени около 20 други, съобщиха властите.

Петима от ранените са хоспитализирани в тежко състояние, каза здравният министър Лукаш Шумовски.


Кметът на Варшава Рафал Тшасковски, кандидат на президентските избори през уикенда, спря кампанията си извън столицата и отиде на мястото на катастрофата.


Автобусът се е разцепил наполовина, като предната част опираше отстрани на насипа, след като преминава през преградата и се забива на няколко метра по-долу. Втората част на автобуса остава да виси отгоре на парапетите, като в средната част се виждаше зееща дупка.


Тшасковски заяви, че разследващите смятат, че шофьорът на автобуса може да е загубил контрол, след като внезапно му е прилошало, но предупреди, че разследването продължава. Той каза, че шофьорът е млад, а автобусът е на година.


Шофьорът е хоспитализиран, но не е в тежко състояние, съобщиха от…

Десетгодишно момче постави световен рекорд за бързо решаване на задачи (ВИДЕО)

10-годишен ученик в началното училище в Англия постави рекорд на Гинес за решаване на задачи за умножение и деление за една минута.

Надуб Гил, 10-годишен, ученик в основното училище Longmoor в Лонг Итън, Англия, прекарва част от времето си заради карантината на COVID-19, практикувайки математика в приложението Times Table Rock Stars където завърши с помощта на образователната платформа, за да постави рекорда на Гинес.

Джил отговори на 196 въпроса за умножение и деление за една минута, средно на повече от три отговора в секунда, побеждавайки около 700 други ученици, които опитаха новия запис, създаден от Гинес в партньорство с приложението.

Момчето получи официален сертификат за най-високия резултат, постигнат на Times Tables Rock Stars за една минута.