Пропускане към основното съдържание

Българин изяде 50 люти чушки за 3 минути

Българин изяде 50 люти чушки за 3 минути

50 люти чушки за 3 минути гълта родопчанинът Фердун Абдурухман. Националния рекорд, който спокойно може да кандидатства и за "Гинес", 53-годишният мъж поставя на традиционния фестивал на чушката в Кирково" предаде Новини.бг.

"Можех да изям поне още 20, но нямах конкуренция и затова се отказах. Ако има достатъчно добри претенденти и се мотивирам, бих ги докарал до 100", споделя пред в. "България Днес" железният родопчанин. Той е категоричен, че не е имал абсолютно никакъв проблем със стомаха и други важни органи.

"Даже на обяд след това хапнах още 3-4 чушки, за да ми отвори апетита. Само първите 1-2 поналютват малко, но после свиквам и всичко минава нормално. Нито преди, нито по време, нито след това съм имал каквито и да било здравословни проблеми. Напротив - лютите чушки укрепват имунитета и заякват мускулатурата", казва още  Фердун.

Уникалния рекорд мъжагата поставя на миналогодишния фестивал. На тазгодишния юначагата не се явява, за да даде път и на другите претенденти да покажат на какво са способни.

"Останалите като ме видят, че се записвам, и автоматично се отказват да участват. Затова реших тази година да не участвам. Заради това получих 60 лв. награда за неучастието ми, които ги дадох на моя син Шахин. Водещият на фестивала каза, че съм като "Барселона" в Шампионската лига - непобедим", смее се родопчанинът.

И миналогодишната награда от 150 лв. Фердун подарил на сина. Тогава бил е пети клас. "Как и за какво ги е похарчил, не съм се интересувал, но той ме мотивира да участвам и по време на надяждането ме стимулираше с възгласи: "Давай, татко!", разказва още Фердун.

Непобедимият чушкоядец е строителен техник. Преди това девет години е бил директор на училището в близкото село Кърчовско. Бил е преподавател по информатика, математика, физика и физкултура.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…