Пропускане към основното съдържание

Българин изяде 50 люти чушки за 3 минути

Българин изяде 50 люти чушки за 3 минути

50 люти чушки за 3 минути гълта родопчанинът Фердун Абдурухман. Националния рекорд, който спокойно може да кандидатства и за "Гинес", 53-годишният мъж поставя на традиционния фестивал на чушката в Кирково" предаде Новини.бг.

"Можех да изям поне още 20, но нямах конкуренция и затова се отказах. Ако има достатъчно добри претенденти и се мотивирам, бих ги докарал до 100", споделя пред в. "България Днес" железният родопчанин. Той е категоричен, че не е имал абсолютно никакъв проблем със стомаха и други важни органи.

"Даже на обяд след това хапнах още 3-4 чушки, за да ми отвори апетита. Само първите 1-2 поналютват малко, но после свиквам и всичко минава нормално. Нито преди, нито по време, нито след това съм имал каквито и да било здравословни проблеми. Напротив - лютите чушки укрепват имунитета и заякват мускулатурата", казва още  Фердун.

Уникалния рекорд мъжагата поставя на миналогодишния фестивал. На тазгодишния юначагата не се явява, за да даде път и на другите претенденти да покажат на какво са способни.

"Останалите като ме видят, че се записвам, и автоматично се отказват да участват. Затова реших тази година да не участвам. Заради това получих 60 лв. награда за неучастието ми, които ги дадох на моя син Шахин. Водещият на фестивала каза, че съм като "Барселона" в Шампионската лига - непобедим", смее се родопчанинът.

И миналогодишната награда от 150 лв. Фердун подарил на сина. Тогава бил е пети клас. "Как и за какво ги е похарчил, не съм се интересувал, но той ме мотивира да участвам и по време на надяждането ме стимулираше с възгласи: "Давай, татко!", разказва още Фердун.

Непобедимият чушкоядец е строителен техник. Преди това девет години е бил директор на училището в близкото село Кърчовско. Бил е преподавател по информатика, математика, физика и физкултура.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето (СНИМКИ)

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето.

Електромобили BMW за полицията в Царево (СНИМКИ)

Община Царево предостави два електромобила за нуждите на местната полиция. Те са марка "BMW i3" и ще бъдат ползвани на територията на морската община. Така напрактика се реализира плотния проект на Общината, който е част от стратегия за развитие на екопрактики на територията на Царево.

Ключовете за автомобилите бяха предадени на специална церемония от кмета на Община Царево - инж. Георги Лапчев на шефа на Районно управление в Царево - главен инспектор Красимир Киров в присъствието на старши комисар Калоян Калоянов - директор на Областна дирекция на МВР - Бургас.

Пред РУ в Царево ще бъде монтирана електромобилна станция, където ще бъдат зареждани автомобилите. Те не отделят вредни емисии и са изключително удобни за малките населени места.


Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.