Пропускане към основното съдържание

Задържаха сводници от Бургас за изнудване на момичета за проститутки

Снимки: Пресцентър на МВР

Четирима души са задържани за трафик на жени при спецоперация на ГДБОП. Сводниците, които вече са с повдигнати обвинения, са действала и България, и в Германия, където изнасяли момичета за проститутки. У нас те работели в София, Ямбол, Силистра и Бургас, където са извършени арести, съобщи  ръководителят на Спецпрокуратурата Димитър Петров.


Начините, по които жертвите са били склонявани са били два. При първия сутеньорите обикалили със скъпи коли заведения по морето, запознавали се с набелязаните момичета и започвали връзка, като симулирали чувства, след което били пращани в Германия.

Вторият начин бил - след интимент контакт, заснет тайно с камера жертвите са били изнудвани с видеозаписите, че ако не работят, ще бъдат опозорени. Момичетата са пълнолетни, като на територията на България са установени пет жертви на престъпната групировка, поясни магистратът.


В рамките разследването е иззето голямо количество пари и банкови нареждания за над 500 000 лева. Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов допълни, че разследването е започнало през юни месец, когато служители на отдел "Трансгранична организирана престъпност" са придобили информация за лица, демонстриращи висок стандарт на живот без съответстващи на него доходи.

Установено е, че част от паричните средства са изпращани с платежни нареждания, другия са взимани на ръка от лицата, които са склонявали жертвите да проституират в Германия. За всяка жена бил договарян конкретен процент. Много малка част от сумите са давани на момичетата, които били настанявани в квартири, наемани от сутеньорите, а много от тях не са знаели какви парични средства е имало в банковата сметка на тяхно име.

При претърсванията са намерени изключително скъпи автомобили, часовници и други скъпи вещи, уточни Спиридонов и уточни, че само закупените автомобили възлизат на стойност над 1,8 милиона лева.


Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето (СНИМКИ)

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето.

Електромобили BMW за полицията в Царево (СНИМКИ)

Община Царево предостави два електромобила за нуждите на местната полиция. Те са марка "BMW i3" и ще бъдат ползвани на територията на морската община. Така напрактика се реализира плотния проект на Общината, който е част от стратегия за развитие на екопрактики на територията на Царево.

Ключовете за автомобилите бяха предадени на специална церемония от кмета на Община Царево - инж. Георги Лапчев на шефа на Районно управление в Царево - главен инспектор Красимир Киров в присъствието на старши комисар Калоян Калоянов - директор на Областна дирекция на МВР - Бургас.

Пред РУ в Царево ще бъде монтирана електромобилна станция, където ще бъдат зареждани автомобилите. Те не отделят вредни емисии и са изключително удобни за малките населени места.


Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.