Пропускане към основното съдържание

Задържаха сводници от Бургас за изнудване на момичета за проститутки

Снимки: Пресцентър на МВР

Четирима души са задържани за трафик на жени при спецоперация на ГДБОП. Сводниците, които вече са с повдигнати обвинения, са действала и България, и в Германия, където изнасяли момичета за проститутки. У нас те работели в София, Ямбол, Силистра и Бургас, където са извършени арести, съобщи  ръководителят на Спецпрокуратурата Димитър Петров.


Начините, по които жертвите са били склонявани са били два. При първия сутеньорите обикалили със скъпи коли заведения по морето, запознавали се с набелязаните момичета и започвали връзка, като симулирали чувства, след което били пращани в Германия.

Вторият начин бил - след интимент контакт, заснет тайно с камера жертвите са били изнудвани с видеозаписите, че ако не работят, ще бъдат опозорени. Момичетата са пълнолетни, като на територията на България са установени пет жертви на престъпната групировка, поясни магистратът.


В рамките разследването е иззето голямо количество пари и банкови нареждания за над 500 000 лева. Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов допълни, че разследването е започнало през юни месец, когато служители на отдел "Трансгранична организирана престъпност" са придобили информация за лица, демонстриращи висок стандарт на живот без съответстващи на него доходи.

Установено е, че част от паричните средства са изпращани с платежни нареждания, другия са взимани на ръка от лицата, които са склонявали жертвите да проституират в Германия. За всяка жена бил договарян конкретен процент. Много малка част от сумите са давани на момичетата, които били настанявани в квартири, наемани от сутеньорите, а много от тях не са знаели какви парични средства е имало в банковата сметка на тяхно име.

При претърсванията са намерени изключително скъпи автомобили, часовници и други скъпи вещи, уточни Спиридонов и уточни, че само закупените автомобили възлизат на стойност над 1,8 милиона лева.


Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…