Пропускане към основното съдържание

Уникална операция в Бургас спаси ръката на мъж

Уникална операция в Бургас спаси ръката на мъж

Лекари от Бургас спасиха ръката на пациент, като взеха кост от крака му. Подобна операция досега не е извършвана в УМБАЛ Бургас.

Костната пластика е била единственият вариант за Горан Чавдаров от Айтос, който е счупил дясната си ръка. Той е имал онкологично заболявания и медиците са предположили, че става дума за метастаза в костта. „Костта се изтънява и става крехка, като черупка на яйце. Пластиката е единственият начин да се възстанови ръката и подвижността й. По време на операцията изрязахме костта до здравия й участък. Липсващото заменихме със собствена кост на пациента, която взехме от крака му и го фиксирахме с импланти“, пояснява лекуващият лекар, д-р Димитър Балабанов. Сложната операция е завършила успешно. 

„Много съм благодарен на всички лекари в отделението, на сестрите, на целия екип. Те са млади и много способни. Още като ме приеха началникът д-р Христов ми обясни всичко – какво се е случило с ръката и какво се налага да се прави. Без колебание приех, защото им вярвам и искам всички да разберат, че са отлични професионалисти, които работят на световно ниво“, казва 75 годишният пациент.

Той продължава да работи като заварчик. През целия си трудов път е изработвал предмети от ковано желязо. В Айтос е известен с работата си и сега има подкрепата на своите съграждани и техните пожелания за пълно възстановяване.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Испански политик реши да вземе душ по време на онлайн конференция, но забрави да изключи камерата (ВИДЕО)

Бернардо Бустило трябваше да подаде оставка като генерален секретар на Испанската социалистическа работническа партия в Торелавега заради собствената си небрежност.

Срещата във видео чата продължила твърде по-дълго от очакваното - като започнала в 8 ч. сутринта, а в 17 ч. дори не била приключила.

Бустило, който планирал да заведе дъщеря си на клас и след това да отиде на втората си работа (работи на непълно работно време като треньор по плуване), разбрал, че с толкова натоварен график няма да успее, пише Independent . Затова решил да отиде до банята с включения лаптоп.

Но поради невнимание и бързане политикът забравил да изключи видеокамерата. На срещата са присъствали не само негови колеги, но и журналисти, така че видеото бързо се появява онлайн. То показва как Бустило спокойно си взема душ, докато колегите му слушат говорещия.

- Кажи нещо на Бърни. Кажете нещо по-бързо, моля “, казва един от колегите му. Но вече е било твърде късно.

След този инцидент политикът решава да подаде ос…

Кметът на Сеул е изчезнал, тече акция по издирването му

Кметът на Сеул е изчезнал, тече акция по издирването му

Цвети Пиронкова разпуска на плажа на прекрасния Несебър (СНИМКИ)

Цвети Пиронкова разпуска на плажа на прекрасния Несебър