Пропускане към основното съдържание

Извънредно: Падна стена на жилищна сграда в Бургас (СНИМКИ)

Извънредно: Падна стена на жилищна сграда в Бургас
Лалка Димитрова, DarikNews.bg

Възрастен мъж беше евакуиран, след като стена от жилищна сграда в Бургас, предоставяна от общината на социално слаби семейства, рухна при изкопни дейности за строителството на нова кооперация „на калкан“. Инцидентът станал към 16.00 часа днес на ул. „Кавала“ и бил предизвикан, след като при работата на багера земните пластове поддали предаде Дарик.

Цяла стена се срутила от приземния етаж на старата сграда, в момента там се виждат три помещения. Районът е отцепен. На мястото пристигна полиция.

Цяла стена се срутила от приземния етаж на старата сграда, в момента там се виждат три помещения. Районът е отцепен. На мястото пристигна полиция.

Всички се изнесли много бързо, но там останал само дядо Митко - самотно живеещ старец, който отказвал да напусне дома. Мъжът бил самотник, нямало кой да се грижи за него.

„Строителите казваха, че всичко е наред. На всяка копка долу, ние горе се тресяхме…. Но продължаваха да ни убеждават, че основите на сградата били като крепост… Те рухнаха като пясъчен замък“, разказа една от бившите вече обитателки на сградата.

На мястото се очакват специалисти от РДНСК, които да извършат оглед. Очаква се и становището на Община Бургас, която ще се произнесе ще наложи ли санкция на строителя за увреждане на имущество на местната власт.


Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Испански политик реши да вземе душ по време на онлайн конференция, но забрави да изключи камерата (ВИДЕО)

Бернардо Бустило трябваше да подаде оставка като генерален секретар на Испанската социалистическа работническа партия в Торелавега заради собствената си небрежност.

Срещата във видео чата продължила твърде по-дълго от очакваното - като започнала в 8 ч. сутринта, а в 17 ч. дори не била приключила.

Бустило, който планирал да заведе дъщеря си на клас и след това да отиде на втората си работа (работи на непълно работно време като треньор по плуване), разбрал, че с толкова натоварен график няма да успее, пише Independent . Затова решил да отиде до банята с включения лаптоп.

Но поради невнимание и бързане политикът забравил да изключи видеокамерата. На срещата са присъствали не само негови колеги, но и журналисти, така че видеото бързо се появява онлайн. То показва как Бустило спокойно си взема душ, докато колегите му слушат говорещия.

- Кажи нещо на Бърни. Кажете нещо по-бързо, моля “, казва един от колегите му. Но вече е било твърде късно.

След този инцидент политикът решава да подаде ос…

Кметът на Сеул е изчезнал, тече акция по издирването му

Кметът на Сеул е изчезнал, тече акция по издирването му

Американка показа своя дакел с тяло на далматинец (СНИМКИ)

24-годишната Виктория Хофман от американския щат Маями се сдоби с необичайно кученце на име Му. От раждането, поради проблеми с пигментацията, кучето е наполовина покрито с черни петна. Мнозина го приемат за далматинец, въпреки че това е най-често срещаният дакел.

"Изглежда, че главата му не пасва на тялото му. Много хора на улицата смятат, че той просто ходи в такъв костюм и са изненадани да открият, че това е неговият истински цвят", казва Виктория Хофман. Според нея домашният любимец е много дружелюбен, мил и има добър характер.


Момичето веднага разбира, че Му може да стане Instagram звезда. Тя създава страница за него - и не греши. Сега 12 хиляди потребители са абонирани за акаунта.

"Те често идват при нас на улицата, за да направят снимки на Му. Вярно е! Кученцето ни е малка звезда!".