Пропускане към основното съдържание

Протести в Бургас по повод промените в Закона за закрила на детето

Протести в Бургас по повод промените в Закона за закрила на детето

Около 200 души се събраха на протест в Бургас срещу Националната стратегия за детето, съобщава Радио "Фокус" - Бургас. Той е част от националния протест по повод промените в Закона за закрила на детето.

Недоволни от тях се събраха и пред сградата на Община Бургас, където с лозунги и скандирания изразиха несъгласието си. Протестът предвижда шествие до Морската градина, а след това гражданите възнамеряват да преминат отново по главните бургаски улици "Богориди" и "Александровска", след което да продължат протеста пред сградата на Бургаския свободен университет. "Преди няколко месеца в Бургас се проведе първият такъв протест в Бургас.

Оттогава много неща се промениха. Нашите управляващи казаха, че Стратегията за детето е спряна. Да, тя наистина беше спряна и се вкараха нови 29 актове, които бяха изцяло свързани с нея. Най-големият проблем си остава - намесата на държавата в семейството, изземване на функцията на родителя в полза на държавата, приравняване на родителя до обслужващия персонал на детето, разрушаване авторитета и връзките.

Не по-малък проблем е насилствената промяна на фундаменталните ценности, утвърждавали се с хилядолетия. Проблем е контролът на родителите, следенето под лупа и под предтекст закрила на децата. Проблемът е, че отглеждаме само физически, без чувство за морал и съвест", отбеляза един от организаторите Бисер Русимов.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Турският президент Ердоган лично чете Корана в "Света София" (ВИДЕО)

Турският президент Ердоган лично чете Корана в "Света София".

Младеж загина в катастрофа близо до Варна

18-годишен младеж е загина на 26 август в катастрофа, станала на пътя между селата Млада гвардия и Невша, съобщиха от полицията.

Около 10:30 часа е получен сигнал, че е забелязан блуснат в дърво автомобил.

Изпратеният на място автопатрулен екип установява, че автомобила е „Форд Фокус“ а в него, вследствие на ПТП-то е починал 18-годишния му водач.

По случая се води досъдебно производство.

Силно земетресение удари Хърватия, има разрушения и пострадали (ВИДЕО, СНИМКИ)

Земетресение с магнитуд от 5,4 по Рихтер удари хърватската столица Загреб тази сутрин, съобщи Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC), цитиран от Нова.


Трусът бе регистрирано в 6:24 часа местно време. Епицентърът е на седем километра от Загреб, на дълбочина 10 километра.

15-годишното дете, което бе обявено за починало, е реанимирано, но остава в критично състояние, съобщиха от "Спешна помощ" в Загреб. Оттам уточниха, че още една възрастна жена е в тежко състояние.
Сериозни щети има върху сградата на "Петрова болница", както и в очната клиника. Има и ранени.

Вътрешният министър Божинович призова хората, които са излезли пред сградите, да бъдат на разстояние от тях, за да не пострадат.


Най-голямата катедрала в Загреб е със сериозни щети, множество комини са рухнали върху тротоарите, по улиците има множество отломки от сгради - тухли и керемиди, а прозорците на много сгради са разрушени.

Множество сгради са напукани. На много места в Загреб се чуват …