Пропускане към основното съдържание

Поморие сред топдестинациите за празнуване на Коледа и Нова година

Поморие сред топдестинациите за празнуване на Коледа и Нова година

До края на октомври около 50% от местата в хотелите и ресторантите се продават, каза хотелиерът Георги Тръпков

Поморие и курортите, където може да се карат ски или предлагат спа процедури, са сред топдестинациите за Коледа и Нова година. Местата за новогодишните празненства вече се продават и колкото по-рано се снабдите с мечтаната дестинация, толкова по-ниска ще е цената. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

В момента, в който решите да пътувате, трябва да си вземете самолетен билет, тъй като цените нарастват с всеки ден, предупреди той.

„Албания е сред желаните страни от българите за ранните записвания за Коледа и Нова година. Там се предлага много качествен туристически продукт на изгодна цена, с високо качество на обслужването, със съвсем прясна храна от Адриатическо море – риби, раци“, добави доцентът.

Там цената е около 360 лв. за организирано пътуване, уточни той.

Луксозна почивка в Ню Йорк за Нова година пък струва 9 000 долара за три нощувки. В Сидни, Австралия за по-ниско качество хотел е 3,350 долара.

Анкета на бТВ показа, че 80% от гласувалите не планират новогодишните си празници предварително, каза водещата на „Чети етикета“ Биляна Гавазова. Повечето разчитат на пътуване в последния момент. Част от туристите разчитат на добрия си късмет и на изгодни оферти малко преди празниците

Повечето хотели по морето затварят в края на лятото до следващия сезон, а хотелиерите се отправят към екзотични дестинации за Нова година съобщава Флагман.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето (СНИМКИ)

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето.

Електромобили BMW за полицията в Царево (СНИМКИ)

Община Царево предостави два електромобила за нуждите на местната полиция. Те са марка "BMW i3" и ще бъдат ползвани на територията на морската община. Така напрактика се реализира плотния проект на Общината, който е част от стратегия за развитие на екопрактики на територията на Царево.

Ключовете за автомобилите бяха предадени на специална церемония от кмета на Община Царево - инж. Георги Лапчев на шефа на Районно управление в Царево - главен инспектор Красимир Киров в присъствието на старши комисар Калоян Калоянов - директор на Областна дирекция на МВР - Бургас.

Пред РУ в Царево ще бъде монтирана електромобилна станция, където ще бъдат зареждани автомобилите. Те не отделят вредни емисии и са изключително удобни за малките населени места.


Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.