Пропускане към основното съдържание

Поморие сред топдестинациите за празнуване на Коледа и Нова година

Поморие сред топдестинациите за празнуване на Коледа и Нова година

До края на октомври около 50% от местата в хотелите и ресторантите се продават, каза хотелиерът Георги Тръпков

Поморие и курортите, където може да се карат ски или предлагат спа процедури, са сред топдестинациите за Коледа и Нова година. Местата за новогодишните празненства вече се продават и колкото по-рано се снабдите с мечтаната дестинация, толкова по-ниска ще е цената. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

В момента, в който решите да пътувате, трябва да си вземете самолетен билет, тъй като цените нарастват с всеки ден, предупреди той.

„Албания е сред желаните страни от българите за ранните записвания за Коледа и Нова година. Там се предлага много качествен туристически продукт на изгодна цена, с високо качество на обслужването, със съвсем прясна храна от Адриатическо море – риби, раци“, добави доцентът.

Там цената е около 360 лв. за организирано пътуване, уточни той.

Луксозна почивка в Ню Йорк за Нова година пък струва 9 000 долара за три нощувки. В Сидни, Австралия за по-ниско качество хотел е 3,350 долара.

Анкета на бТВ показа, че 80% от гласувалите не планират новогодишните си празници предварително, каза водещата на „Чети етикета“ Биляна Гавазова. Повечето разчитат на пътуване в последния момент. Част от туристите разчитат на добрия си късмет и на изгодни оферти малко преди празниците

Повечето хотели по морето затварят в края на лятото до следващия сезон, а хотелиерите се отправят към екзотични дестинации за Нова година съобщава Флагман.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…