Пропускане към основното съдържание

Полфрийман получи две забрани от прокуратурата за напускане на България

Полфрийман получи две забрани от прокуратурата за напускане на България

Две са забраните на австралийския гражданин Полфрийман за напускане на България. Те са постановени от прокуратурата във връзка с досъдебното производство и във връзка с изтърпяване на наказанието "Лишаване от свобода", съобщиха от МВР.  

Случаят с предсрочно освободения затворник, осъден на 20 години затвор за убийството на 20-годишния студент по право Андрей Монов, продължава да е на дневен ред. След редица протести, критики към съдебното решение и изявления на магистратите, казусът ще се решава от Върховните магистрати.

В момента австралийският гражданин Полфрийман се намира в дома на дирекция "Миграция" в Бусманци, тъй като по отношение на него директорът на Дирекция "Миграция" е издал заповед за принудителна мярка експулсиране от страната, която е в процес.  Във вчерашния ден са получили призовка от Върховния касационен съд, която трябва в днешния ден да бъде връчена на австралийския гражданин Полфрийман за явяването му на заседанието, което е насрочено за 23 октомври.

До момента до който има такива забрани няма как да довършим процедурата за експулсиране, поясниха от МВР.

Джок Полфрийман вече има издаден пасаван и самолетен билет за пътуване до Австралия. Това казва той в телефонно интервю за Нова ТВ след решението за предсрочното му условно освобождаване, последвано от вкарването му в общежитие за временно настаняване на мигранти в Бусманци.

Полфрийман трябваше да бъде освободен преди 10 дни, но формалната му липса на документ за самоличност накара полицията да наложи нова мярка за неотклонение на австралиеца. Казусът накара външният министър на Австралия да поиска спешна среща с Екатерина Захариева по време на Общото събрание на ООН, но разговорът е бил отложен заради програмата на българския вицепремиер.

Полфрийман отхвърля твърденията на зам.-министъра на правосъдието Николай Проданов, че е правил опит за бягство от затвора. Проданов направи това изявление преди дни, като коментира нарушение на Полфрийман от "началото на изтърпяване на присъдата, които администрацията съвсем правилно е преценила като опит за бягство, след което той е бил изолиран в продължителен период на време".

Австралиецът потвърждава, че досега е изплатил малка част от дължимата кръвнина на семейството на убития Андрей Монов, но е давал заплатите си от затвора в последните "4-5 години" на майката на младежа и казва, че ще продължи да плаща остатъка "както може".

Решението на ВКС за евентуалното преразглеждане на предсрочното му освобождаване е планирано за 23 октомври.

Австралиецът потвърждава, че досега е изплатил малка част от дължимата кръвнина на семейството на убития Андрей Монов, но е давал заплатите си от затвора в последните "4-5 години" на майката на младежа и казва, че ще продължи да плаща остатъка "както може".

Решението на ВКС за евентуалното преразглеждане на предсрочното му освобождаване е планирано за 23 октомври.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…