Пропускане към основното съдържание

Обновена сграда посрещна учениците от СУ "Никола Вапцаров" Царево

Обновена сграда посрещна учениците от СУ "Никола Вапцаров" Царево
Снимки: Община Царево

В царевското СУ "Никола Вапцаров" започват новата учебна година в обновена сграда по проект "Подобряване на образователната инфраструктура в СОУ "Н. Вапцаров", град Царево - начален курс", "Подобряване на образователната инфраструктура в СОУ "Н. Вапцаров" град Царево - основна сграда и физкултурен салон" финансиран по Програмата за развитие на селските райони съобщава Черноморие.

Директорът на училището Даниела Фелонова поздрави всички присъстващи и призова учениците и техните родители. Това направи и кметът на общината Георги Лапчев. Той акцентира на личната отговорност, която всеки един е необходимо да поеме, за осъществяването на едно пълноценно общество, което не би могло да благоденства без уважение към образователната система.


Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Прогноза за времето на морето в понеделник

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 25°-30°.

Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Отново блудство с дете в Сотиря

Единият от нападателите, опитали да изнасилят 8-годишно момиченце в Сотиря, е блудствал с детето и преди един месец. Тя не смеела да се оплаче, защото той заплашвал, че ще й пререже гръкляна. Това каза майката на момичето - Цвета Атанасова пред NOVA.

Именно тя успяла да предотврати изнасилването на дъщеря си в петък, след като случайно видяла как двама мъже я нападат в близост до дома й. По-възрастният бил съсед на семейството на жертвата, в което има общо пет деца.

Пострадалото момиченце е откарано в болница адекватно и без сериозни наранявания. Било с прехапана буза от това, че насилникът я е стискал за устата да не вика. Родителите на жертвата са категорични, че ще съдят насилниците.

Близки на пострадалoто дете разказаха пред bTV, че младото момче е потърсил работа при бащата на момичето, но той му отказал. Майката на момичето сподели, че като не я открила в двора на дома им, отишла да я търси. Тогава видяла как двамата мъже се опитват да изнасилят детето ѝ в пристройката. Тя добави, …