Пропускане към основното съдържание

Фотоизложба „Аз съм Българка!“ гостува в Двореца в Балчик

Фотоизложба  „Аз съм Българка!“ гостува в Двореца в Балчик

25 български картини – една мечта, претворена в проекта "Аз съм Българка!” – които пресъздават виждането на един български творец за комбинацията от красива млада жена, традиционното българско облекло и исторически обект. Изминати 8080 километра, 20 съвременни българки, 2 деца, 111 часа снимки, над 20 000 кадъра и много научени уроци и истории, които изследват и предават историята ни съобщава БНР.

Фотографът Радослав Първанов разказа в предаването "Хоризонт за вас" за изложбата си "Аз съм Българка" в Двореца, Балчик. Определя себе си като "българин, фотограф, инженер, мечтател". Любовта и почитта на Радослав Първанов към родината е показана в една картина от 22 лица. 

В проекта „Аз съм Българка!” България е представена по нетрадиционен начин, завладяваща с колорит и очарование, обаятелна и истинска, каквато трябва да я види и запомни чужденецът. А знайно е, че всеки, видял усмивката на българката, природата ни и нашето наследство, моментално се влюбва и иска да види още и още.

Интервюто на Диана Янкулова с Радослав Първанов за предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето (СНИМКИ)

Нети показа красивата си сестра Александра, с която почиват на морето.

Електромобили BMW за полицията в Царево (СНИМКИ)

Община Царево предостави два електромобила за нуждите на местната полиция. Те са марка "BMW i3" и ще бъдат ползвани на територията на морската община. Така напрактика се реализира плотния проект на Общината, който е част от стратегия за развитие на екопрактики на територията на Царево.

Ключовете за автомобилите бяха предадени на специална церемония от кмета на Община Царево - инж. Георги Лапчев на шефа на Районно управление в Царево - главен инспектор Красимир Киров в присъствието на старши комисар Калоян Калоянов - директор на Областна дирекция на МВР - Бургас.

Пред РУ в Царево ще бъде монтирана електромобилна станция, където ще бъдат зареждани автомобилите. Те не отделят вредни емисии и са изключително удобни за малките населени места.


Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.