Пропускане към основното съдържание

Фотоизложба „Аз съм Българка!“ гостува в Двореца в Балчик

Фотоизложба  „Аз съм Българка!“ гостува в Двореца в Балчик

25 български картини – една мечта, претворена в проекта "Аз съм Българка!” – които пресъздават виждането на един български творец за комбинацията от красива млада жена, традиционното българско облекло и исторически обект. Изминати 8080 километра, 20 съвременни българки, 2 деца, 111 часа снимки, над 20 000 кадъра и много научени уроци и истории, които изследват и предават историята ни съобщава БНР.

Фотографът Радослав Първанов разказа в предаването "Хоризонт за вас" за изложбата си "Аз съм Българка" в Двореца, Балчик. Определя себе си като "българин, фотограф, инженер, мечтател". Любовта и почитта на Радослав Първанов към родината е показана в една картина от 22 лица. 

В проекта „Аз съм Българка!” България е представена по нетрадиционен начин, завладяваща с колорит и очарование, обаятелна и истинска, каквато трябва да я види и запомни чужденецът. А знайно е, че всеки, видял усмивката на българката, природата ни и нашето наследство, моментално се влюбва и иска да види още и още.

Интервюто на Диана Янкулова с Радослав Първанов за предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…