Пропускане към основното съдържание

"Двореца" в Балчик е резервиран за сватби за години напред

"Двореца" в Балчик е резервиран за сватби за години напред
Снимка: Дарик Добрич

Броят на туристите, посетили тази година „Двореца“ в Балчик, няма да надвиши миналогодишния, когато бе отбелязан пик в посещенията.  Очаква се обаче приходите за културния център през 2019 годна да бъдат близки до тези през сезон 2018, когато са били около 2 млн. лева, информира Жени Михайлова – директор на ДКИ-КЦ „Двореца“ цитирана от Дарик.

С 5% са се увеличили посетителите от Румъния, които традиционно са най-многобройните чужди туристи в крайморската обител на румънската кралица Мария. Това лято има ръст с по 2-3% на полските и чешките гости.

Има отлив на германски туристи, но пък се наблюдава засилен интерес от Япония и Китай. Наблюдава се увеличение на посетителите от Канада, а това лято за първи път е имало туристи от Южна Африка.

Броят на сватбите и специалните събития, състояли се в „Двореца“ тази година, бележат съвсем малък ръст. Любопитното е, че сватби вече се заявяват поне две години напред. Така например вече е резервирано бракосъчетание за 2022 година с младоженци от Германия и Англия. Записвания има и за догодина, и за 2021-ва.

През тази есен „Двореца“ ще бъде домакин на семинар на директори на училища по изкуствата , а от октомври започва изнесено обучение на уроци по изкуствата за ученици.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…