Пропускане към основното съдържание

Учени разконспирираха тайната на дългия живот

Учени разконспирираха тайната на дългия живот

Колкото повече люто ядете толкова повече отлагате смъртта пише КРОСС.

Ако наистина обичате люто може би наистина ще имате повече години за да му се насладите. Ново изследване, проведено от учени от университета във Върмонт откри, че при тези, които консумират червени люти чушки, има 13 % по-нисък риск от смърт, в сравнение с тези, които не ядат.

Въпреки, че точните причини за това не са ясни, учените имат няколко идеи.

Капсъицинът, водещият компонент в чушките, който доставя лютивината, вероятно стимулира клетъчните механизми срещу затлъстяване, което пък води до намален риск от сърдечно-съдови, метаболитни и болести на белите дробове.

Той също вероятно предпазва от сърдечни заболявания и притежава антимикробни свойства.

Интересен детайл е, че типичните консуматори на червени люти чушки имали вредни навици, като пушене и пиене на алкохол.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

На Марс забелязаха уникално зелено сияние (СНИМКИ)

Атмосферно явление, подобно на Аврората на Земята, е регистрирано за първи път на други планети. Астрономите на Европейската космическа агенция записаха зелено сияние в атмосферата на Марс. Това беше съобщено на официалния уебсайт на ЕКА.


Експертите отбелязват, че сиянието е било подобно на Аврорите на Земята. Освен това марсианският блясък е много по-интензивен.


Атмосферното явлението е било заснето от космическия апарат ExoMars Trace Gas Orbiter. Най-интензивната полярност се наблюдава на височина от 80 километра над повърхността на Марс.


Учените отбелязват, че сиянието се появява, когато е изложено на слънчева светлина върху молекулите на въглеродния диоксид в атмосферата, освобождавайки кислородни молекули.


В същото време астрономите подчертават, че това е първото сияние, регистрирано на други планети.

Класация на в. „Дейли мирър“ определи Вин Дизел за най-симпатичен плешивец (ВИДЕО)

Класация на в. „Дейли мирър“ определи Вин Дизел за най-симпатичен плешивец.На второ място с малко изостана Дуейн „Скалата“ Джонсън. Принц Уилям е в дъното на класацията.

Младеж загина в катастрофа близо до Варна

18-годишен младеж е загина на 26 август в катастрофа, станала на пътя между селата Млада гвардия и Невша, съобщиха от полицията.

Около 10:30 часа е получен сигнал, че е забелязан блуснат в дърво автомобил.

Изпратеният на място автопатрулен екип установява, че автомобила е „Форд Фокус“ а в него, вследствие на ПТП-то е починал 18-годишния му водач.

По случая се води досъдебно производство.