Пропускане към основното съдържание

Белугата, която заподозряха в шпионаж се сприятели с чайка (ВИДЕО)

Белугата, която заподозряха в шпионаж се сприятели с чайка (ВИДЕО)

Норвежец засне белуга, която иска да се сприятели с чайка в пристанището на Хамерфест. Ян-Олаф Йохансен е направил кадрите, докато е работел на кораб в пристанището, съобщи вестник "Дейли мейл", цитирана от БТА.

Китът бавно се доближава до чайката, която държи риба в устата си, и я побутва, сякаш да привлече вниманието й. Птицата размахва криле, дори изпуска рибата, но остава на повърхността на водата. Белугата продължава да плува около нея и пак я побутва. След това се насочва към друга чайка, но тя отлита. Игривата белуга се връща към първата птица и няколко минути я преследва, дори се опитва да я хване с уста.

Чайката обаче съвсем не се впечатлява и се опитва да намери рибата, която е изпуснала. Накрая белугата хваща рибата и птицата започва да я кълве от единия край.

Белугата, която местните хора наричат Хвалдимире, е добре известна в района на Хамерфест - тя е същата, която беше заподозряна в шпионаж.

"Един кит белуга, открит на брега, е носел специална руска сбруя и вероятно е бил обучаван от руския флот", обяви в края на април  норвежкият морски биолог проф. Аудун Рикардсен. Той уточни, че сбруята, открита от рибар, има държател на GoPro камера и етикет, който сочи като източник Санкт Петербург. Дресираната белуга многократно се приближавала до норвежките лодки край Ингоя, арктически остров на около 415 км от Мурманск, където се намира северният флот на Русия.

По-късно обаче беше съобщено, че става дума не за кит шпионин, а за кит, обучен с терапевтични цели. В Русия той е бил използван при лечението на деца с увреждания. Оказа се, че белугата се казва Семьон.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…