Пропускане към основното съдържание

Кметовете на Царево и Приморско ще спонсорират НИМХ за по-коректни прогнози


Лошите прогнози на синоптиците оказват влияние на туризма. Това смята кметът на Царево Георги Лапчев. Според него грешната прогноза подвежда хората, които пътуват от доста по-далеч. „Хората се плашат, предпочитат други дестинации.

Говорихме си с кмета на Община Приморско Димитър Германов дали да не измислим специален бюджет, с който да подпомогнем НИМХ, за да може да прави по-точни прогнози и да обърне по-голямо внимание на същинския юг. Ние, като морски хора, се дразним от това. Да, трябва хората да бъдат предупреждавани за предстоящи климатични инверсии, които се случват, но като че ли напоследък малко попресилваме нещата“, посочи той.

Община Царево дори е предприела мерки, за да информира по-добре своите туристи. На сайта на институцията може да се види картина от камера, която показва центъра на града в реално време. „Община Царево купи и напълно професионална метеорологична клетка, която също показва данни в реално време на страницата на Общината съобщава БНР.

Там се вижда дали има валежи, въздушна влажност, максимални и минимални темепратури, атмосферно налягане и кадри в реално време. Целта е всеки, който наистина се интересува от времето да погледне. В крайна сметка истината е най-важна“, обясни Лапчев. Според него дори трябва да има държавна политика, която да следи какво се съобщава.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Бутнаха дете пред влак (ВИДЕО)

8-годишно дете почина, след като 40-годишен мъж го бутна пред влак на най-натоварената гара във Франкфурт, предаде „Дойче веле” цитирани от НОВА. Нападател се е опитал да бутне и майката на детето, както и други пътници.


Мъжът е арестуван, въпреки че се е опитал да избяга. Мястото е оградено с полицейски ленти, а пътници не се допускат в близост.

По информация от полицията има връзка между нападнатите майка и дете и агресора.

Прогноза за времето на морето в понеделник

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 25°-30°.

Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.