Пропускане към основното съдържание

Пъпеши като тикви отглеждат в Каварна


Земеделец от Каварна отгледа гигантски пъпеши с тегло близо 9 кг. 36-годишният Красимир Иванов се занимава с градинарство от 2006 г., но досега не е имал такава реколта, предава БНТ.

Тричленната фамилия Иванови е заложила на поливно земеделие - отглежда пипер и домати на открито върху площ от около 300 дка. Майка, син и дъщеря имат още оранжерийно производство и сами отглеждат разсада си.

"Абсолютно всички, като започнем февруари месец от разсадите до края на ноември, сме ангажирани с производството", разказва Красимир Иванов. Изненадите тази година, макар и сушава идват от бостана - един от първите пъпеши е с тегло над 8 300 г.

Майката на Красимир споделя, че такъв плод се отглежда с любов. "Той е агроном по професия и с много любов, всичко го прави с много любов към земята. Баща ми беше голям градинар и може би е наследил дядо си", заяви Иванка Димитрова, майка на Красимир.

На празника на пъпеша в село Българево семейството представи още по-сочен плод с тегло 8 880 г. Красимир е заложил на нов български сорт, с който се надява да спечели състезанието за най-голям пъпеш.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Силно земетресение удари Иран (ВИДЕО)

Силно земетресение удари ИранСемейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Вижте първи тестове на най-големия хидроплан в света, китайският AG600 (ВИДЕО)

Вижте първи тестове на най-големия хидроплан в света, китайският AG600.