Пропускане към основното съдържание

Вижте новата схема на ало измамниците


За преживян силен стрес през нощта сигнализира гражданка от Варна. Обаждането дошло на мобилния й телефон в 01,30 ч. от скрит номер. За момент жената се поколебала, ръководена от здравия разум, че не бива да отговаря, но като майка, чийто син живее извън дома, у нея надделял родителският инстинкт. В слушалката чула глас, който казал „Майко, пострадах, много ме боли…“ Жената се усъмнила, попитала кой се обажда и отсреща чула в отговор: „Не ме ли позна?“ Разтреперана, прекъснала връзката и се свързала веднага със сина си, който за щастие бил невредим.

Подобно обаждане в малките часове от денонощието крие своите рискове. Току-що изтръгнат  от съня си, човек може да не реагира напълно адекватно. Отделно е и стресът за потърпевшия през нощта.

Това поставя в риск и децата, които лесно биха могли да се окажат жертви на ало измама.

Подходът е нов. Обикновено измамниците първоначално звънят на стационарни телефони и подмамват жертвите чрез различни сценарии сами да предоставят мобилните си номера. След това вече тормозът продължава на мобилния. До момента този е първият регистриран случай във Варна на първоначално позвъняване на мобилен телефон. Това каза за Медийна група „Черно море“ Ивана Милева – говорител на ОД на МВР Варна.

От полицията отново призовават гражданите при подобни случаи да сигнализират и напомнят на хората да не предоставят информация за себе си на непознати по телефона. По техни данни за последните два месеца през летния сезон броят на регистрираните случаи на телефонен тормоз е намалял.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Американка показа своя дакел с тяло на далматинец (СНИМКИ)

24-годишната Виктория Хофман от американския щат Маями се сдоби с необичайно кученце на име Му. От раждането, поради проблеми с пигментацията, кучето е наполовина покрито с черни петна. Мнозина го приемат за далматинец, въпреки че това е най-често срещаният дакел.

"Изглежда, че главата му не пасва на тялото му. Много хора на улицата смятат, че той просто ходи в такъв костюм и са изненадани да открият, че това е неговият истински цвят", казва Виктория Хофман. Според нея домашният любимец е много дружелюбен, мил и има добър характер.


Момичето веднага разбира, че Му може да стане Instagram звезда. Тя създава страница за него - и не греши. Сега 12 хиляди потребители са абонирани за акаунта.

"Те често идват при нас на улицата, за да направят снимки на Му. Вярно е! Кученцето ни е малка звезда!".

В Мексико бандити убиха 24 пациенти в център за рехабилитация от наркотици

В Мексико бандити убиха 24 души в център за рехабилитация от наркотици в централния град Ирапуато, Гуанахуато.

Други трима ранени са в критично състояние, информира Ройтерс, позовавайки се на изявление на местната полиция.

Според полицията рехабилитационният център не е регистриран официално.

Генералният прокурор на Гуанахуато Карлос Замаррипа заяви, че е назначил специализиран екип, който да разследва това, което той нарича „малодушно престъпление“.

Губернаторът Диего Сину призова за съвместни усилия на федералното и щатското правителство за борба с насилието.


Атентатът е едно от най-тежките кланета в Мексико откакто Андрес Мануел Лопес Обрадор, който обеща да намали насилието, стана президент преди 19 месеца . Но през 2019 г. броят на убийствата счупи всички рекорди, а през настоящата 2020 г. броят им продължава да расте.

Щатът Гуанахуато е центърът на автомобилната индустрия в Мексико и се превърна в един от основните места за престъпно насилие в страната в резултат на войната межд…