Пропускане към основното съдържание

Двама мъже са обрали студентка в Морската градина на Варна


Районната прокуратура във Варна предаде на съд 36-годишният опасен рецидивист Тодор М. и 20-годишният му съучастник Момчил Ш. за кражба на вещи за над 1500 лева. 

Двамата мъже били приятели и обитавали изоставена сграда в района на астрономическата обсерватория в Морската градина във Варна. На 12 юни миналата година варненска студентка решила да се подготвя за изпитите си в градината. Разпънала хамак между две дървета, а раницата си с лаптоп, фотоапарат, зарядно, епилатор, очила и други вещи на стойност на 1507 лева, оставила на пейка, близо до хамака.

Подсъдимите наблюдавали от изоставената сграда младата жена, видели раницата й и решили да я откраднат. Незабелязано Момчил се приближил до пейката, като се възползвал от обстоятелството, че момичето било с гръб към раницата си. В убежището си подсъдимите разгледали съдържанието. Продали фотоапарата с обектива и зарядното и получили 200 лева. Част от откраднатите вещи били намерени по-късно у тях и върнати на собственичката им. От нанесените й щети не са възстановени и към този момент 409 лева.

Предстои делото срещу двамата извършители на кражбата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Сена преля, парковете край реката във френската столица са под вода (ВИДЕО)

Сена преля, парковете край реката във френската столица са под вода

Прогноза за времето на морето във вторник

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 28°-31°.

Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.