Пропускане към основното съдържание

Продължава ли Панайот Рейзи да управлява Созопол?


Панайот Рейзи продължава да управлява с размах Созопол и демонстрира поведение на феодал с неограничени правомощия, алармираха пред Lupa.bg служители на Община Созопол.

Панайот Рейзи бе отстранен тази пролет от кметския пост заради повдигнати му обвинения от прокуратурата за корупция и длъжностно присвояване на 2 милиона лева. Според обвинението, Рейзи, заедно със счетоводителката на общината Златка Мусева, са източили крупната сума чрез серия от договори и банкови преводи - общо 72 на брой, за ремонт на детска градина, аварийни ремонти на улици и подпорни стени за ликвидиране на последици от стихийно бедствие.

Макар Специализирания съд да отстрани Панайот Рейзи от кметския стол след корупционната афера, той смело и демонстративно ходи в сградата на общинската администрация, влиза в кабинета си и сяда на стола, който затопляше в продължение на близо 12 години, свидетелстват пред Lupa.bg общинари от Созопол. Те са изпратили сигнал до прокуратурата за поредното нарушение на закона от страна на Панайот Рейзи.

„Временно изпълняващата длъжността Катя Стоянова, която беше избрана за заместник кмет от самия Рейзи, стърчи до него като секретарка и притеснено пристъпва от крак на крак", описват ежедневния живот в община Созопол местни опозиционери.

Макар Панайот Рейзи да бе отстранен от ГЕРБ след избухването на корупционния скандал тази пролет, в Созопол е известно, че той отново ще се кандидатира за местните избори, даже и без партийна подкрепа. Рейзи е изключително близък до сенчестия бизнесмен с мутренски порядки Георги Тумпалов, стопанин на замъка в Равадиново.

Така нареченият замък е най-големият паметник на безхаберието на властите и на повсеместната корупцията в България. Каменното чудо, резултат от обединените усилия на строителната и архитектурна халтура, е изградено незаконно върху земеделска земя, с непроменен статут и предназначена за животновъдна ферма. Така вместо да отглеждат кокошки, крави и свине Тумпалов и покровителят му Рейзи вземат входни такси без да издават касови бележки и да плащат данъци. Сградата няма разрешение за ползване, а собственикът й не е плащал местни данъци и такси към община Созопол, на чиято територия функционира повече от 13 години. Към замъка е изграден и огромен аквапарк, в който съдружници са синовете на Тумпалов и Панайот Рейзи.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Силно земетресение удари Иран (ВИДЕО)

Силно земетресение удари ИранСемейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Вижте първи тестове на най-големия хидроплан в света, китайският AG600 (ВИДЕО)

Вижте първи тестове на най-големия хидроплан в света, китайският AG600.