Пропускане към основното съдържание

Във Варна акустира американски боенен кораб (СНИМКИ)


Американският разрушител „Портър“ от състава на ВМС на САЩ е на посещение във Варна до 11 август. Поводът е 140-та годишнина на българския флот. Именно от този боен кораб са изстреляни няколко десетки крилати ракети "Томахоук" по сирийската авиобаза "Шайрат" през 2017 г. Атаката е в отговор на употреба на химическо оръжие.Не сме тук заради напрежението в Черно море. Това е рутинно посещение, а целта е да укрепим и доразвием връзките с нашите партньори от НАТО и да постигнем оперативна съвместимост на Военноморските сили, каза капитан II ранг Крейг Трент – командир на кораба."Портър" е въоръжен още с антибалистични ракети, от типа използвани преди десет години от САЩ, за да унищожат дефектен свой апарат в орбита и доказвайки своите военни възможности в Космоса. Във въоръжението на разрушителя влизат още противокорабни ракети, няколко оръдия и торпеда.

Този кораб е 28-ия разрушител от клас „Арли Бърк“. Способен е на разнообразни мисии и задачи. Участвахме в учението „Морски бриз“ през миналата година с българския флот. А за последно бяхме на ваша територия през  лятото на 2016-а. Ангажиментът ни е да насърчаване мира и просперитета в региона, каза още команирът му.

300 мъже и жени е екипажът на кораба. Базовото му пристанище е в Рота, Испания, където са разположени още три разрушителя от същия клас. В празненствата за 140 години ВМС на България ще се включат още шарже д‘афер на Посолството на САЩ Джъстин Фрийдман и контраадмирал Майкъл Бейз, началник отдел  Международно сътрудничество“ на Шести американски флот.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Проф. Анри Кулев представя книга и изложба в Поморие

В Градска художествена галерия „Дечко Стоев” в Поморие ще бъде представена изложба с рисунки на проф. Анри Кулев и книгата му „Ориент SexPress” от 18.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на община Поморие.

Проф. Анри Кулев е български режисьор, художник и продуцент на игрални и анимационни филми. Преподавател по анимационна режисура в Нов български университет, член на жури на много международни фестивали, както и директор на Световния анимационен фестивал във Варна. Има самостоятелни изложби в Москва, Берлин, Хирошима, Краков и други. Режисира повече от 70 анимационни, документални и игрални филми.

Издаването на “Ориент SEXpress” съвпада със 70-годишнината на Анри Кулев. Сборникът събира около 300 рисунки на автора с еротична тематика и е издаден от Университетското издателство на Нов български университет. Според Кулев еротиката често прелива в натурализъм. Ето защо той обяснява, че за такъв тип художествена работа е нужен интелект и много добри графични умения, а това, което прави…

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Китайците спират да консумират кучета и котки (ВИДЕО, СНИМКИ)

Китайците спират да консумират кучета и котки