Пропускане към основното съдържание

Бургас в центъра на педофилски скандал


Служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП пресякоха престъпна дейност на четирима мъже. Те са извършвали онлайн сексуална експлоатация и кибертормоз на деца от различни краища на страната съобщава Актуално.

Жертвите са намирани чрез Facebook, след което комуникацията с тях продължавала чрез различни приложения за чатене. В тях невръстните жертви споделяли видеа и снимки.

 На по-късен етап тези материали били повод за изнудване и принуда, след което последвал натиск за реални срещи.

Задържаните са български граждани с различни професии – моряк, служител на бензиностанция, работещ за мобилен оператор и безработен. Задържаните са живеели в София, Варна, Бургас.

Служителите на ГДБОП са открили в иззето от моряка устройство, няколко папки със снимки на малки деца, с които си играе в бургаската морската градина. Специализираните служби ще установяват тяхната самоличност.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Сена преля, парковете край реката във френската столица са под вода (ВИДЕО)

Сена преля, парковете край реката във френската столица са под вода

Прогноза за времето на морето във вторник

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 28°-31°.

Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.