Пропускане към основното съдържание

Изясниха причината за мъртвата риба във Варненското езеро


Ниското съдържание на кислород, свързано с повишената еутрофност е причината за измирането на риба от вида писия и кая в началото на юли във Варненското езеро. Това става ясно от отчета на Басейнова дирекция "Черноморски район".

Като токсично въздействие върху рибите от дънен вид, екоекспертите отчитат и високото съдържание на амониев азот.

Припомняме, че след подаден сигнал за умряла риба, специалистите от РИОСВ - Варна, БДЧР и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околната среда и водите направиха проверка на 8-и юли на Варненското езеро в района на МТГ "Делфин", "ТЕЦ-Варна", пристанище ТЕЦ - Езерово и местност "Лъджата". При огледа експертите констатираха повишена мътност на водите и наличие на умряла риба, предимно от дънен вид - кая и писия.

При проверката не беше установено заустване на отпадъчни води, което би могло да бъде причина за евентуално замърсяване и бяха взети проби, с които да се изследва причината за измирането на рибата.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Бутнаха дете пред влак (ВИДЕО)

8-годишно дете почина, след като 40-годишен мъж го бутна пред влак на най-натоварената гара във Франкфурт, предаде „Дойче веле” цитирани от НОВА. Нападател се е опитал да бутне и майката на детето, както и други пътници.


Мъжът е арестуван, въпреки че се е опитал да избяга. Мястото е оградено с полицейски ленти, а пътници не се допускат в близост.

По информация от полицията има връзка между нападнатите майка и дете и агресора.

Силно земетресение удари Иран (ВИДЕО)

Силно земетресение удари Иран