Пропускане към основното съдържание

Баща и син се удавиха край Синеморец


Баща и син се удавиха на неохраняемия плаж "Липите". Инцидентът е станал по обяд, когато две деца започнали да се давят в морето, а на помощ влезли двама мъже, които успели да извадят едното дете.

Около обяд група от Разград, която е на почивка в Синеморец, била на плаж "Бутамята". Две от децата, 16-годишни, помолили за разрешение да отидат до плаж "Липите", който е неохраняем и трудно достъпен, да го разгледат.

Двамата родителите решили да ги последват, за да видят и те плажа. От високото място, където има и две паметни плочи на загинали на този плаж, бащата започва да снима как децата се къпят във водата.

Докато снима с телефона си едното дете излиза и започва да вика за помощ. Бащата се втурва надолу, влиза в морето, то го завлича. Вторият баща успя само да влезе, уплашва се, излиза и вижда как плува едното тяло.

Подава сигнал, след който идват спасителите, които пускат един джет в морето. Първо изваждат детето, след това и баща му.

През 2012 година двама мъже загинаха, спасявайки две деца на плаж "Липите". Това не е първи случай. Морето в последните дни е изключително опасно, през целия ден е с червен флаг.

Припоняме ви за случая от преди няколко дни за изхвърленото от морето тяло на удавен мъж също в Синеморец.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

На Марс забелязаха уникално зелено сияние (СНИМКИ)

Атмосферно явление, подобно на Аврората на Земята, е регистрирано за първи път на други планети. Астрономите на Европейската космическа агенция записаха зелено сияние в атмосферата на Марс. Това беше съобщено на официалния уебсайт на ЕКА.


Експертите отбелязват, че сиянието е било подобно на Аврорите на Земята. Освен това марсианският блясък е много по-интензивен.


Атмосферното явлението е било заснето от космическия апарат ExoMars Trace Gas Orbiter. Най-интензивната полярност се наблюдава на височина от 80 километра над повърхността на Марс.


Учените отбелязват, че сиянието се появява, когато е изложено на слънчева светлина върху молекулите на въглеродния диоксид в атмосферата, освобождавайки кислородни молекули.


В същото време астрономите подчертават, че това е първото сияние, регистрирано на други планети.

Турският президент Ердоган лично чете Корана в "Света София" (ВИДЕО)

Турският президент Ердоган лично чете Корана в "Света София".

Анкета разкрива тайната на щастливия семеен живот

Семейният живот е най-щастлив, когато единият от съпрузите пътува по работа пет дена в месеца, съобщиха в. "Дейли стар" и в. "Сън".

Цели 80 процента от пътуващите в командировки обясняват семейното си щастие с редовните кратки раздели. 74 процента от тях пък са уверени, че тя сгорещява и нещата в спалнята.

Свободното време далече от дома дава възможност човек да пийне спокойно или да се отпусне във ваната - нещо, което рядко се случва в къщи. Денят пък започва обикновено приятно с богата закуска.


Почти една пета от работещите родители са казали в анкетата на сайта за хотелски резервации Тревълодж, че се наслаждават на спокойствието, тишината и възможността да си починат от децата. От тези, които редовно пътуват по работа, 21 процента мислят, че и половинката им се радва да е сама у дома.

Повече от пет дена раздяла месечно или по-малко обаче нямат същия ефект.

От пътуващите в командировка 40 процента определят връзката си като много щастлива, при 30 процента от прека…