Пропускане към основното съдържание

Шофьора блъснал 6 момичета край Китен е с обвинение


Районната прокуратура в Царево е повдигнала обвинение срещу 31-годишния Даниел С. от София, който пиян и дрогиран помете с БМВ шест момичета на тротоар в Китен. В съда в Царево се гледа мярката му за неотклоние, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова, съобщи 24 часа.
Държавното обвинение настоява за постоянен арест срещу столичанина. Ужасяващият инциден с тийнейджърките на възраст от 15 до 18 г. станал около 21 ч. на 7 август. край почивна база "Морско утро".
Три от момичетата бяха приети в болница с различни травми, но за щастие без опасност за живота.
Шестте девойки от Лом вървели по тротоар, когато от завоя изскочило БМВ със софийска регистрация, а след сблъсъка с пешеходките колата се обърнала по таван. Веднага след катастрофата водачът Даниел С. на 31 години е бил изпробван с дрегер, отчел 0,92 промила алкохол в кръвта му.
Софиянецът е тестван и за наркотици, при което специализиран апарат дал положителна проба за амфетамин.
31-годишният Даниел С. е арестуван, а в болница са приети 17-годишната Анита А. с фрактура на шиен прешлен и 17-годишните Габриела Г. и Надя К., получили травматичен шок. 18-годишната Симона Я. и 15- годишната й сестра, както и 18-годишната Ема Г. са прегледани на място от медицински екип на Спешна помощ Царево.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет

Семейство се озова в затвора, след като публикува снимки от сватбата си в Интернет


Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)

Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операци…

Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)

Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпру…