Пропускане към основното съдържание

Тръстиковият кораб на експедицията Абора 4 отплава от Варна


Тръстиковият кораб за експедицията „Абора 4 – аргонавти от каменната ера” беше пуснат на вода. Съдът беше построен край Варна, от двама боливийски индианци и още 20-ина доброволци, сред тях и учените, които ще плават с него.

Корабът Абора 4, с който ще плава международна морска експедиция, вече е на вода. Целта на учените е да докажат теорията на Херодот, че търговските контакти между древния Египет и народите по бреговете на Черно море и Източното Средиземноморие са съществували още от каменно-медната епоха в района на някогашна Варна.


Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Бутнаха дете пред влак (ВИДЕО)

8-годишно дете почина, след като 40-годишен мъж го бутна пред влак на най-натоварената гара във Франкфурт, предаде „Дойче веле” цитирани от НОВА. Нападател се е опитал да бутне и майката на детето, както и други пътници.


Мъжът е арестуван, въпреки че се е опитал да избяга. Мястото е оградено с полицейски ленти, а пътници не се допускат в близост.

По информация от полицията има връзка между нападнатите майка и дете и агресора.

Силно земетресение удари Иран (ВИДЕО)

Силно земетресение удари Иран