Пропускане към основното съдържание

Кристиян Бойков е обвиненият, че е хакнал НАП (ВИДЕО)


20-годишният Кристиян се сдоби официално с обвинение за компютърно престъпление, в което са копирани и разпространени огромен масив от данни на близо 5 милиона български граждани и фирми. 
Кристиян е уличен за пробива в системата на НАП, след като разследващи открили следа от негов профил в един от разпространените файлове. По мнение на специалисти да оставиш такива следи по файл е елементарна грешка, пише trafficnews.bg.
Преди минути прокуратурата е повдигнала обвинение срещу младежа, че от неустановена дата до 15.07.2019 г неправомерно копирал компютърни данни от сървър на НАП, като атаката е извършена срещу информационна система, която е част от критичната инфраструктура. Такава е трактовката на държавното обвинение. Става дума за класифицирана информация от сървърите на НАП, която накърнява личните данни на огромен брой българи.
За това престъпление Кристиян може да бъде наказан с лишаване от свобода от пет до осем години и глоба до десет хиляди лева.

В момента Кристиян е с удължен арест до 72 часа. Младежът е родом от Пловдив, завършва Търговската гимназия. Още като ученик прави пробив в системата на Министерството на образованието и показва в реално време на всички младежи как да си променят оценките в електронната система на МОН. Той дори участваше в репортаж на “Господари на ефира”, в който показа къде са уязвимите аспекти в сървъра.

Коментари


НАЙ-ЧЕТЕНИ

Вижте какво откри МВР при акцията срещу ало измамниците в Левски

Пресцентърът на МВР разпространи снимки с откритите пари, злато и автомобили по време на спецопарацията срещу телефонната мафия в Левски. Часове наред продължи обискът в къщата на смятания за тартор на ало-измамниците Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васил.

При акцията на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Плевен и Дирекция "Жандармерия" бяха арестувани 8 дуии - 7 в Левски, и един - който бил тяхно "муле", в София.

Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения, допълниха от МВР.


Силно земетресение удари Иран (ВИДЕО)

Силно земетресение удари ИранПроф. Анри Кулев представя книга и изложба в Поморие

В Градска художествена галерия „Дечко Стоев” в Поморие ще бъде представена изложба с рисунки на проф. Анри Кулев и книгата му „Ориент SexPress” от 18.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на община Поморие.

Проф. Анри Кулев е български режисьор, художник и продуцент на игрални и анимационни филми. Преподавател по анимационна режисура в Нов български университет, член на жури на много международни фестивали, както и директор на Световния анимационен фестивал във Варна. Има самостоятелни изложби в Москва, Берлин, Хирошима, Краков и други. Режисира повече от 70 анимационни, документални и игрални филми.

Издаването на “Ориент SEXpress” съвпада със 70-годишнината на Анри Кулев. Сборникът събира около 300 рисунки на автора с еротична тематика и е издаден от Университетското издателство на Нов български университет. Според Кулев еротиката често прелива в натурализъм. Ето защо той обяснява, че за такъв тип художествена работа е нужен интелект и много добри графични умения, а това, което прави…